неділя, 27 січня 2013 р.

Шоколадно-банановий пиріг

Як я писала вчора, у мене було заплановано випробувати новий рецепт шоколадно-бананового пирога. Приблизно, який смак я собі могла лише уявити, але зовсім забула подумати про аромат: такий солодкий і апетитний! ) 
На рецепт я натрапила випадково, тим самим я відкрила для себе нове джерело рецептів, тому цілком можливо що дуже швидко я знов приготую щось смачненьке за рецептом автора цього сайту. Тому що якщо страва, а в моєму випадку випічка, сподобається від автора, навіть зовсім випадкового, хочеться повернутись до цієї сторінки ще не раз. В мене назбиралось чимало кулінарних сайтів, блогів, до яких я часто заходжу в гості, і не проти відвідувати нові, бо кожна людина готує по-своєму, використовуючи власний досвід, і це може бути корисним для кожного..
Повертаюсь до пирога) Рецепт я трішки змінила. Це зовсім не через власне бажання, а елементарну забудькуватість: серед кількох плиток шоколаду в мене не виявилось саме чорного. Тому я вирішила спробувати використати молочний шоколад) Не можу сказати що це фатальна помилка - пиріг вийшов неабияким, а смачним, але вам пораджу використати чорний шоколад, тоді смак буде більш насиченішим.


Ще одним плюсом, окрім неймовірного аромату та смаку, являється швидкість приготування. Рецепт можна назвати нашвидкоруч. Після роботи спекти такий пиріг дуже просто. За те на наступний день можна пригостити колег чимось особливим;-)


Рецепт звідси http://cookingbox.ru
Нам потрібно:
2 яйця;
100 г чорного (гіркого шоколаду);
100 г вершкового масла;
150 г цукру;
150 пшеничного борошна;
2 банана;
П.С. масло я замінила на звичайні вершки (просто розтопила шоколад додавши кілька столових ложок вершків);
Приготування:
Банани добре розминаємо вилкою. Шоколад разом з маслом розтоплюємо на водяній бані. Тепер яйця збиваємо міксером разом з цукром до пухкої маси. Не вимикаючи міксер вливаємо шоколад. Додаємо банани та все добре перемішуємо, потім додаємо борошно і також перемішуємо.
Форму обираємо невелику. Її можна змастити маслом або посипати какао. Виливаємо масу у форму та ставимо у добре розігріту духовку на 180 градусів та печемо 35 хвилин.
Ставимо пиріг охолоджуватись. Сам по собі пиріг нагадує брауні, через те у розрізі він трішки вологий (слова автора)


Смачного!))

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...