Тісто у цих донатсах в міру солодке, а за рахунок цукрової пудри і глазурі вони стають ідеальними, при нагоді обов'язково спробуйте цей рецепт, вам сподобається ;)
Today is beautiful sunny day, I have a lot of free time so I started this day with sweet breakfast:)
These baked doughnuts with powdered sugar and chocolate glaze are perfect!
Для крема:
50 мл молока
50 мл води
20 г борошна
Для тіста:
315 г борошна
50 г цукру
1 яйце
0,5 ч.л. солі
45 г вершкового масла
120 г молока
2 ч.л. сухих дріжджів
100 г крему
Додатково:
3-4 ч.л. цукрової пудри
50 г чорного шоколаду
4-5 ст.л. вершків
Приготування:
Спочатку готуємо крем, який потім додається до основного тіста. Змішуємо в каструлі молоко, воду та борошно, ставимо на вогонь та помішуючи варимо до загустіння, ставимо охолодитись.
Тепер замішуємо тісто. В теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо борошно, цукор, яйце, сіль та крем. На низькій швидкості міксера зі змішувачами для тіста, починаємо замішувати тісто поступово додаючи масло. Тісто замішуємо не менше 5 хвилин. Якщо у вас не має міксера з змішувачами, можете просто замішувати тісто руками. Готове тісто накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 45 хвилин. Тісто гарно підростає, його потрібно ще раз опустити та залишити ще на хвилин 20.
Вмикаємо духовку (190 градусів)
Тепер присипаємо дошку борошном, розділяємо тісто на кілька частин. Кожну частину розкочуємо товщиною 0,5-0,7 мм та вирізаємо "бублики". Є спеціальна насадка для донатсів, але я скористалась найпростішим способом просто обрала велику кружку та маленьку, і хоча деякі донатси вийшли не ідеальної форми, повірте на смак це не вплинуло :)
Складаємо донатси на деко та ставимо в розігріту духовку. Випікаються донатси дуже швидко, не більше 7-8 хвилин, головне не перетримати.
Охолоджені донатси посипаємо цукровою пудрою та розтопленим шоколадом:
Смачного!
Thanks for reading! Have a nice day:)
Немає коментарів:
Дописати коментар