середа, 14 листопада 2012 р.

Капучіно

Дуже люблю каву і різні напої, і випічку в якій присутній кавовий присмак. Сьогодні, після легкого обіду в мене залишалось вільних півгодини, і я подумала чому б не піти в улюблену кав'ярню на каву)) Замовила капучіно, яке подарувало мені смачну насолоду а також натхнення для того щоб створити цю публікацію, присвячену такому смачному напою.



Люблю готувати капучіно вдома, тут ви можете прочитати, як саме.

Далі статті  про капучіно та смачні фото з інтернету:


http://vkurse.ua/ua/society/samuyu-bolshuyu-chashku-kapuchino-v-mire.html

У Хорватії зварили найбільшу чашку капучіно в світі


У центрі Загреба приготували більше 2 тисяч літрів капучино, що стало світовим рекордом за версією Книги рекордів Гіннеса.


Як пише британське видання Telegraph, для приготування найбільшої чашки капучіно використовувалися 22 кавомашини, які працювали протягом майже трьох годин.
Спонсором та організатором заходу була австрійська кав'ярня, яка відзначає цього року своє 150-річчя.
«Ця категорія рекордів нова для Книги рекордів Гіннеса. І як зазвичай, якщо вноситься нова категорія рекорду, то для його досягнення ставляться мінімальні умови. І в даному випадку для приготування найбільшого капучіно, а по суті найбільшої чашки капучіно, необхідні всього 1,5 тисячі літрів», — заявив представник Книги рекордів Гіннеса Шейді Субаші-Геміджі.



http://kavovarka.com.ua/coffee/cappuccino_info.php
Капучіно (cappuccino, итал.) - кава з молоком. Кава капучіно перебуває на 1/3 з еспресо, 1/3 гарячого молока і 1/3 молочної піни. За стандартну порцію капучіно вважається п'ять-шість унцій, або 145-155 мілілітрів. Подається в демитасе об'ємом 150 мл Молочна піна на вершині напою діє як ізолятор і допомагає зберегти високу температуру довше.
1. Налийте в питчер не більше, ніж третину, холодного некип'яченого молока. Збийте молоко паровідводом або панарелло. Для цього прогрійте молоко, дайте піні піднятися, але не доводите молоко до кипіння.
2. Приготуйте стандартний еспресо 30-40 мл з 7-8 г кави в прогрітий до 40 градусів демитасе.
3. Влийте молоко в каву. Направте струмінь молока в центр чашки. Правильно збита молочна піна для капучіно виливається в чашку разом з молоком. Вона має густу, однорідну, зчеплену з молоком консистенцію. Легкими рухами сформуйте молоком концентричні кола.
Перевірити, наскільки правильно приготований капучіно, можна, поклавши ложку цукрового піску поверх піни на чашці: якщо піна збита добре, цукор повинен залишатися на поверхні. Крім того, приблизно протягом хвилини піну можна «розгрібати» кавовою ложечкою, не знаходячи в чашці самої кави. За смаком напій має бути самодостатнім - таким, в який не хочеться додавати цукор. У Італії капучіно п'ють на сніданок з печивом або корнетто (cornetto).
Згідно легенді, чернець-капуцин Мазке Д’авіано (Marco d'Aviano) в XVII столітті винайшов капучіно, відкривши спосіб виробництва молочної піни за допомогою водяної пари. Але ні в одному історичному джерелі немає згадки про цей факт. Машина для кави еспресо була винайдена в Італії Луїджі Беццера (Luigi Bezzera) в 1901 році. Напій був популярний в Італії на початку двадцятого століття. Справжній розквіт припав на роки після Другої Світової війни, коли практично всі ресторани Европи були обладнані кофемашинами еспресо помпового типа, винаходом Ачилла Гаджія. Остаточно устоявся рецепт італійського капучіно до 50-х років XX-го століття.
Назва "капучіно" походить від чернечого Ордена Франциськанцев, названих "cappuccini" (капуцини) із-за їх закритого плаття. "Cappuccio" - капюшон на італійській мові. У російській мові поширені також форми "капучино" і "капуччино", які не є грубою помилкою. Проте, в словниках зафіксована форма без подвоєнь приголосних: "капучіно".
Це цікавий лінк про приготування капучіно, як мистецтво - http://cikavo.com/article/11857.html



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...