понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Манник / Semolina Cake

Сьогодні буду ділитись з вами своїми враженнями від манника, такого собі простого і бюджетного пирога. Ним можуть ласувати навіть ті хто на дієті, діти і навіть чоловіки. І я не просто так виділила чоловіків, бо при слові манник вони уявляють собі зварену манку з цукром і ще там з чимось. Наприклад мій чоловік коли почув що я збираюсь пекти манник сказав "Я не буду їсти манку"! Ох, це дитинство залишає не правильне уявлення про каші, але не будемо про це:) Та коли він попробував кусочок, тоді сказав що він би і не здогадався що тут є манка і що найголовніше смак йому сподобався:) 

Today I would like to share with you my impressions of such simple and budget recipe as semolina cake. This recipe is great for those who keep a diet, for children and men. I give accent to men, because they can associate the name of semolina cake only with semolina porridge, like my husband:) when he heard about semolina cake he claimed: I don't want to eat semolina! But when he tried a liitle bite he admited that he didn't feel a taste of semolina and he really liked the cake:)


Текстура тіста тут надзвичайно делікатна, до складу входить мінімум борошна через це тісто пухке і повітряне. Ідеальний десерт!

The dough texture is very delicate, there is a minimum of flour so the cake is light and puffy. Perfect dessert!




Інгредієнти:
200 г манки
200 мл молока
2 яйця
150 г цукру
60 мл олії
15 г масла
100 г борошна
10 г розпушувача
50 г родзинок

Для глазурі:
цукрова пудра
молоко
(або шоколадна глазур на ваш смак)

Приготування:
Яйця збиваємо з цукром, змішуємо з олією і розмішуємо. В іншій мисці розігріваємо молоко на середньому вогні, але не доводимо до кипіння, додаємо вершкове масло і знімаємо з вогню. Змішуємо з яєчною масою. Тепер по трохи всипаємо манку, масу постійно помішуємо і залишаємо на 15-20 хв. Тепер просіюємо борошно з розпушувачем і вмішуємо до манки щоб не було грудочок. Всипаємо родзинки і все вимішуємо. Форму 20х30 см змащуємо маслом і виливаємо тісто. Випікається манник 40 хв. при 180 гр.
Для глазурі, змішайте цукрову пудру з гарячим молоком. Пропорцію вибирайте на свій смак, корегуючи кількість цукру чи молока. Можна просто посипати охолоджений пиріг цукром пудрою, або приготувати шоколадну глазур. Смачного!


Ingredients:
200 g semolina
200 ml milk
2 eggs
150 g sugar
60 ml oil
15 g butter
100 flour
10 g baking powder
50 g raisins

For frosting:
powdered sugar
milk
(or chocolate glaze to your taste)

Method:
Beat eggs with sugar add oil, mix until combined. In a separate bowl place milk on a medium heat but do not boil the milk. Add butter and take bowl from fire. Then mix the milk miture with eggs. Gradually add semolina, constanly mix the mixture until well combined. Leave the mixture for 15-20 min. Now sift the flour with baking powder and gradually add to semolina mixtura, stir well and add raisins. Pour the batter into greased baking pan (20x30 cm) and place to preheated oven to 180 C. Bake 40 min.
For frosting mix the powdered sugar with hot milk. The consistence stands on quantity sugar or milk. You also can sprinkle powdered sugar over top or make your favorite chocolate glaze/ Enjoy!



Рецепт підгядала на сайті povar.ru

4 коментарі:

  1. The icing on this looks delicious Solya! Haha I would be licking the spoon while making this!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :))) you are a sweet tooth, right? Me too! This icing is too sweet, even for me, but for this cake it's perfect.

      Видалити
  2. ммм...какая вкуснятина!
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...