пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

Маффіни з корицею та шоколадом

В оригінальному рецепті замість шоколаду автор використала Нутеллу (Nutella), але мені не хотілось спеціально купувати банку Нутелли, бо знаю, що потім вона простоїть в холодильнику ще довго і нудно:-/ зранку до кави я надаю перевагу тостам з джемом аніж з шоколадною пастою. Правда якщо задуматись то можна було б накрутити рогаликів, чи спекти солодкі булочки і використати Нутеллу як начинку ^_^
Але я обрала найпрактичніший на даний момент начинку - плитку чорного шоколаду, яка вже кілька днів лежала в корзині зі солодощами.

Маффіни дуже сподобались, вони незвичні, багаті на смак, через поєднання прянощів, які роблять смак особливим.


Нагадали мені ці маффіни смак французьких маффінів, ароматом мускатного горіха + та посипкою (масло+цукор+кориця) (рецепт можете подивитись тут)

Інгредієнти:
70 г вершкового масла (кімнатної температури)
100 г цукру
1 яйце
100 г молока
1 ч.л. ваніліну
250 г борошна
1,5 ч.л. розпушувача
0,5 ч.л. кориці
щіпка мускатного горіха
0,5 ч.л. солі
7-9 кусків чорного шоколаду
Для посипки:
1 ст.л. масла, 2 ч.л. кориці, 4 ч.л. цукру
Приготування:
Вмикаємо духовку (220 градусів). В посудині змішуємо борошно з розпушувачем, корицею, мускатним горіхом та сіллю.
Міксером збиваємо масло з цукром, додаємо яйце, ванілін, молоко та ще раз збиваємо. Всипаємо борошно та перемішуємо масу ложкою. Тепер у кожну формочку для кексів викладаємо 1 столову ложку тіста, зверху кладемо кусок шоколаду і закриваємо тістом.
Ставимо у духовку на 5 хвилин, далі скручуємо температуру до 180 гр. і випікаємо ще 15-17 хвилин.
Готові маффіни мають остигнути. Тим часом готуємо посипку: розтоплюємо масло, окремо змішуємо цукор з корицею.
Кожен маффін макаємо у масло і одразу обмакуємо в цукровій суміші.
Все готово:)


Смачного!
За рецепт дякую журналу ginger-blonde


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...