До речі готується печиво дуже швидко, тому можете навіть через годину/дві години/в обід/ввечері подати до гарячих напоїв святкову домашню випічку:)
Для тіста:
50 г м'якого масла
50 г цукру
1 яйце
2 ч.л. меду
0,5 ч.л. розпушувача (без гірки)
170 г борошна
Приготування:
Масло змішати з цукром, додати мед, яйце та добре вимішати. Борошно змішати з розпушувачем та всипати до рідкої маси. Вимісити тісто, токо розкатати і вирізати кружки. Випікається печиво при 180 гр. 10 хвилин.
Охолоджене печиво перемастити густим варенням.
Для глазурі:
1 ч.л. масла розтоплюємо на слабкому вогні, вливаємо 1-2 ч.л. молока, перемішуємо, додаємо щіпку солі і всипаємо 50-60 г цукрової пудри. Орієнтуйтесь по густині, якщо потрібно всипте ще цукрової пудри, або навпаки ще молока.
Поливаємо глазур'ю печиво і посипаємо верх солодкою посипкою:
Різні рецепти глазурі можете пошукати тут.
Смачного вам, і гарних вихідних!:)
Немає коментарів:
Дописати коментар