понеділок, 9 березня 2015 р.

Рецепт домашнього майонезу / Homemade Mayonnaise Recipe

Я вже тиждень не можу натішитись який я приготувала смачний домашній майонез!!! Я впевнена, багато з вас давно чув як легко приготувати цю заправку вдома, а то й пробував відтворити не один рецепт. Але колись , давним давно, я зазнала повного провалу і мій майонез зовсім не виправдав моїх сподівань, і відтоді я навіть не шукала іншого рецепту. А дарма.. Зрозумівши свої ж помилки в приготуванні, я можу тепер ділитись перевіреним рецептом і радити всім-всім готувати майонез самому!

I can't stop to talk about my new homemade mayonnaise recipe! I have tried another recipe once,but I missed the mark and it upset me a bit. Since I even didn't look for another recipes. And how wrong I was! The homemade mayonnaise is natural and you are sure with which ingredients it consists. So now I can recommend to make mayonnaise only with your own hands:)


Інгредієнти:
150-170 г рафінованої олії
1 яйце
1 ст.л. лимонного соку
1/3 ч.л. цукру
1/3 ч.л. солі
1/2 ч.л. порошку гірчиці (або готова)
дрібка чорного меленого перцю

Приготування:
Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збиваємо в блендері яйце з сіллю, цукром, гірчицею і половиною лимонного соку. Усе ретельно збийте до однорідної маси, для цього знадобиться всього лиш 30 секунд. Не припиняючи збивати, поступово вливаємо олію. Від кількості олії залежить густота майонезу. В кінці також не забудьте додати решту лимонного соку.
Цієї порції вам вистачить для заправки одного салату.

Ingredients:
150-170 g oil
1 egg
1 tbs. fresh lemon juice
1/3 tsp. sugar
1/3 tsp. salt
1/2 tsp mustard
pinch of grounded black pepper

Method:
The ingredients must be room temperature. Combine an egg, salt, sugar, mustard and half of lemon juice in a medium bowl. Whisk together until well combined, about 30 seconds. Keep whisking and gradually pour in an oil and the rest of lemon juice, whisking constantly, until mayonnaise is thick.


Домашній майонез зберігається недовго, в цьому є свій великий плюс:) Додаю фото салату з куркою, заправлений домашній майонезом - якби я не призналась, що заправку робила я сама, ніхто б мабуть не відчув різниці:) Цей рецепт дасть вам той самий смак магазинного майонезу, тільки цілком натурального і безпечного для здоров'я!

The homemade mayonnaise has short expire date, but it means that you have natural product. On the photos below you can see the salad served with homemade mayonnaise - no one had a hunch that I used homemade mayonnaise:)



Рецепт я знайшла в одному журналі, на жаль назви не пам'ятаю(
Смачного!:)

Enjoy!:)

8 коментарів:

  1. Solya,мати добрий перепис домашнього майонезу напевно обов'язок кожноъ господиньки:-) Будемо пробувати:-) І.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :) дякую за довіру, пробуйте і смакуйте на здоров'я!

      Видалити
  2. What a cool idea! I've never even thought of making homemade mayonnaise! My husband would love this!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. I also think so:) and I'm sure you'd love it too, it's really a good recipe;)

      Видалити
  3. Solya, я дуже люблю майонезні салати. Якраз запланувала собі з курочкою.
    Залишаю сторінку відкритою, щоб підглянути рецепт :-)
    Саме такий домашній ще не готувала

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юля, дякую за довіру і смачного вам:) Буду дуже рада, якщо рецепт буде одним з улюблених!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...