середа, 30 листопада 2016 р.

Гарбузове тірамісу / Pumpkin tiramisu

Гарбузове тірамісу звучить незвично, правда? Моя цікавість змусила мене попробувати цей рецепт, хоча в останній момент я таки почала схилятись до класичного рецепту цього італійського чудо-десерту. Але дивлячись на мою довіру і прихильність до смаку автора рецепту я все ж таки приготувала гарбузове тірамісу і результат мене дуже приємно вразив:)

This recipe sound unusual, right? Believe I also was a little bit surprised when read this tiramisu recipe but craved to try it out immediately. The result turned out incredible, I enjoyed the taste very much!


Приготування:

200 г гарбузового пюре
250 г маскарпоне
100 мл. вершків
2 ст.л. цукру пудри
0,5 ч.л. кориці
1 ч.л. апельсинової цедри або цукатів
100 г печива савоярді (не страшно замінити на інше бісквітне печиво)
100 мл міцної солодкої кави
1 ст.л. віскі
шоколад для декору

1. 250-300 г гарбуза запекти в духовці (при 180 гр) до м'якості. Дати остигнути після чого знімаємо шкірку і збиваємо блендером в пюре. Також не забуваємо заварити каву і дати їй остигнути.
Окремо збиваємо маскарпоне з 2 ст.л. цукрової пудри, вливаємо вершки і збиваємо до кремової консистенції. В кінці додаємо гарбузове пюре, 0,5 ч.л. кориці і 1 ч.л. апельсинової цедри, все гарно вимішуємо.
До кави додаємо трішки цукру і вливаємо 1 ст.л. віскі або іншого алкоголю на ваш смак, перемішуємо.
Тепер готуємо 4 креманки для нашого десерту.
Печиво савоярді занурюємо у каву і відразу викладаємо в креманки, зверху викладаємо крем, і повторюємо ще раз такий шар - печиво та крем, верх посипаємо тертим шоколадом.
Ставимо тірамісу в холодильник на 3-4 години після чого можемо смакувати неймовірним десертом!

Directions:
200 g pumpkin puree
250 g mascarpone cheese
2 tblsp. powdered sugar
100 ml cream
0,5 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon orange zest
100 ml brewed coffee, cooled
1 tblsp. whisky
100 g ladyfingers
chocolate, grated

Whisk mascarpone cheese with powdered sugar, pour in cream and whick until creamy. Add pumpkin puree, cinnamon, orange zest and mix until well combined.
Add to the coffee whisky and sugar to your taste, stir.
Now prepare 4 dessert bowls.
Dip each ladyfinger into coffee and place into dessert bowls, spread over mascarpone cream and reaped a layer one more time. Sprinkle chocolate over top and place dessert bowls into fringe for 3-4 hour. Enjoy!


Смак сподобався усім і ніхто навіть не здогадався про головну родзинку в десерті - про гарбуза:) Дякую Олі за чудовий і смачний спосіб здивувати гостей:)

2 коментарі:

  1. Дякую тобі Солю за таку чудову інтерпретацію страви. Тірамісу чудове - сонячне і апетитне! Сама вже давненько не готувала гарбузове тірамісу, ти мене надихнула його приготувати)).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже приємно бачити тебе в гостях, велике дякую за похвальні слова:)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...