середа, 12 вересня 2012 р.

Медовий пиріг

Цей медовий пиріг я готувала неодноразово - але лише недавно попробувала його з розтопленим шоколадом - смак неперевершений!!!



Рецепт:
85 г меду;
1 п. ванільного цукру;
1 яйце;
110 г масла (або маргарину);
1 ч.л. соди; (погашеної оцтом);
щіпка солі;
1 неповна склянка борошна (ємність склянки 250 мл.);
1 ч.л. цукатів (на ваш смак);
0,5 ч.л. кориці;
жменя родзинок;
Пиріг випікається у невеликій формі. Спочатку змащуємо форму для випікання маслом. Тоді:
1. Розтираємо розмягшене масло разом з ванільним цукром та сіллю. Додаємо ледь підігрітий мед (я можу додати на 2 ч.л. більше меду) + корицю, цукати, злегка збите вилкою яйце, соду (погашуємо содою) та родзинки. Всипаємо борошно. Тісто виходить густим.
2. Виливаємо тісто у форму для випікання та ставимо у духовку на 40-45 хвилин. Пиріг може сильно припікатись зверху, тому я щоразу після 30 хвилин, накриваю його фольгою.

Рецепт знайшла давно на сайті cookorama.net.

2 коментарі:

  1. смачно дякую!!!!додала грецькі горіхи бо не маю цукатів.Смак сподобався і розтоплений шоколад тут "в тему".
    Аліна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Аліна, так приємно! Я дуже рада, що рецепт сподобався!)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...