вівторок, 16 жовтня 2012 р.

Торт "Жіноча примха"

Цей торт просто незамінний в моїй уяві, адже люблю його ще з самого дитинства. І тепер я навчилась готувати улюблений торт сама, за що дуже вдячна своїй мамі - для мене цей рецепт завжди буде фаворитом, адже смак дитинства запам'ятовується назавжди)
Торт виходить невеликим, тому обирайте невелику, круглу форму. Крему на цю порцію виходить багато, тому можете не хвилюватись, що крему буде недостатньо-)


 Інгредієнти для тіста:
1 скл. сметани;
1 скл. борошна;
1 скл. цукру;
1 ч. л. соди (погашеної оцтом);
1 яйце;
родзинки;
мак;
грецькі горіхи;
Замішуємо тісто. Розділяємо його на 3 рівні частини.
До однієї додаємо подрібнені горіхи:
 До другої додаємо мак:
А до третьої частини родзинки:
Випікаємо коржі у круглій формі (при 180 гр). Якщо залишаються крихки, то відкладіть їх для прикрашання торта.
Для крему потрібно:
1,5 скл. сметани;
500 г чорносливу (я додала приблизно 300 г);
1 скл. цукру-пудри;
Чорнослив без кісточок розпарюємо, промиваємо та нарізаємо на дрібні частинки. Сметану збиваємо міксером (при потребі додаємо трішки загущувача для сметани) та всипаємо цукрову пудру. В кінці додаємо чорнослив та перемішуємо крем ложкою:
Перекладаємо коржі таким чином, щоб корж з маком був посередині. Верх торта також промазуємо кремом, посипаємо тертими горіхами та шоколадом (якщо залишились, то ще крихтами коржів):
Ставимо торт настоюватись на цілу ніч.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...