вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Пиріг з плавленими сирками

Я просто в захваті від цього сирного пирога, у ньому найсмачніше тісто, крихке, пісочне, начинку можна змінювати за бажанням, щоразу додаючи щось своє) Наприклад, я пробувала замість плавлених сирків додавати твердий сир, перед тим змащувала тісто гострим соусом. Пробуйте експериментувати! Цей пиріг чудово підходить на ланч, зручно брати з собою як закуску у далеку дорогу.


Рецепт з сайту cookorama.net

Інгредієнти:
Для тіста:
125 г маргарину;
4 ст. л. сметани;
1 яйце;
1,5 стак. борошна;
щіпка солі;
Для начинки:
2 плавлених сирка;
1 білок (жовток залишаємо для змащування поверх пирога);
Приготування:
1. Насамперед розігріваємо духовку (200 градусів). Форму для випікання змащуємо маслом та присипаємо борошном;
2. Маргарин тремо на тертці, додаємо сіль, сметану та яйце. Замішуємо тісто додаючи порціями борошно. Стільничку притрушуємо борошном і добре вимішуємо тісто;
3. Готуємо начинку: тремо сирки, додаємо збитий до піни білок, все перемішуємо (можна добавити до начинки підсмажену цибулю);
4. Тепер ділимо тісто на 2 частини - одну більшу, розкачуємо на пласт, переносимо в форму для випікання та робимо бортик. Зверху додаємо начинку. Розкачуємо меншу частину тіста та покриваємо зверху начинку. Верх змащуємо жовтком.
5. Пиріг випікаємо до золотистого кольору.


Смачного;)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...