Печиво "Ватра" улюблене печиво мого дитинства. Я чудово пам'ятаю смак цього солодкого печива з домашнім варенням. Це як один із сонячних спогадів, тому я запозичила рецепт в мами і користуюсь ним з великим задоволенням:
Приготування:
350 г розм'якшеного маргарину тремо на грубій тертці, додаємо 1 яйце і 1 скл. (200 г) цукру-пудри. Все добре вимішуємо та додаємо неповну 1 ч. л. соди (погашеної оцтом), ще раз добре перемішуємо. В окремій посудині зважуємо 500 г борошна. Тепер до маргарини по трохи всипаємо борошно та замішуємо тісто. Тісто виходить дуже приємний та не прилипає до рук. Притрушуємо стільницю борошном, відщипуємо кусок тіста та розкочуємо, але нетонко. За допомогою чашки вирізаємо кружельця. Перед випіканням розігріваємо духовку на 180 гр. Печиво печеться приблизно 15-20 хв., до легкого рум'янця. Випечене печиво ставимо охолоджуватись. Готове печиво попарно склеюємо варенням. Також при бажанні можна приготувати шоколадну глазур і прикрасити нею верх печива.
Немає коментарів:
Дописати коментар