середа, 3 жовтня 2012 р.

Сирний пиріг

Це один з моїх улюблених пирогів, тому я стараюсь завжди спекти його при наявності чи залишку домашнього сиру. Сирний пиріг (або як називає його автор рецепту - "фальшиве хачапурі") зручно взяти з собою на обід, він ситний та дуже смачний) 


Рецепт з сайту (dreamfood.com.ua)
Для тіста потрібно:
Домашній сир - 150 г;
масло (або маргарин) - 150 г;
1,5 скл. борошна;
сіль;
(скл = 200 мл.)
Замішуємо м'яке тісто. Розприділяємо його у по формі для випікання та формуємо "бортики".
Для начинки потрібно:
домашній сир - 300 г;
твердий сир - 150 г
2 білка + 1 жовток (1 жовток відкладіть для змащування пирога);
0,5 скл. сметани;
пучок зелені;
2 зубчики часника;
сіль та перець;
Домашній сир добре розтираємо вилкою, додаємо натертий на тертці твердий сир, яйця, сметану, видавлений часник, подрібнену зелень (напр. петрушка, зелена цибуля) та спеції. Масу добре вимішуємо та викладаємо на тісто. Зверху змащуємо жовтком.
Ставимо пиріг у розігріту на 180 гр. духовку та випікаємо 45 хв.
Теплий пиріг подаємо до столу:


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...