понеділок, 1 жовтня 2012 р.

Фокачча

Focaccia - італійська паляниця, яка готується на основі прісного тіста. У багатьох піцеріях фокачча подається дуже тонкою, проте у домашніх умовах найчастіше готують більш грубші паляниці, і повірте, смак від цього зовсім не гірший. Вчора спекла одну порцію цих, здається простих паляниць, і вже дуже швидко від них не залишилось і сліду, тож швидше за все скоро буде наступна порція))
Вже наступного разу, я буду додавати більше спецій) але як на перший раз, домашня фокачча вдалась і було дуже смачно;-)))

Інгредієнти:
(на 4 паляниці)
350 г борошна;
9 грам сухих дріжджів;
250 мл. теплої води;
0,5 ч.л. цукру;
2 ст. л. оливкової олії (+ 2 ст.л. для змащування);
1 ч.л. солі;
Приготування:
Дріжджі та цукор розводимо у теплій воді та даємо настоятись 10 хвилин. Далі додаємо борошно, сіль та олію. Тісто добре вимішуємо, воно повинно бути еластичним. Посудину змащуємо олією та викладаємо у неї тісто. Ставимо посудину у тепле місце (я кілька хвилин нагріваю духовку на 60 гр.) на 1 годину.
Тісто потрібно ще раз добре вимісити. На бляшанці посипаною борошно, викладаємо кульки тіста з яких формуємо круглі паляниці. Зверху кожну змащуємо оливковою олією, перед тим змішавши її з сушеними прованськими травами (абоіталійськими, на ваш смак) та кладемо знов у тепле місце на 30 хв.
Перед випіканням розігріваємо духовку на 200 градусів. Фокаччу випіємо не довше 25 хвилин (вона не має бути занадто румяною). Смачного)
Рецепт з forum.say7.info

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...