Готуємо тісто:
1 або 1,5 скл. борошна;
1/3 скл. цукру;
75 г масла;
3 ст. л. сметани;
1 яйце;
щіпка солі;
1/4 ч. л. соди;
(1 скл. - 200 мл.)
Для начинки потрібно:
150 г домашнього сиру;
1 ст. л. цукру;
1 ст. л. борошна;
1 ст. л. сметани;
1 білок;
Для змащування:
1 жовток;
Сметану змішуємо з яйцем, цукром та сіллю. Масло збиваємо міксером поступово додаючи сметанкову масу. 1 скл. борошна перемішуємо з содою, та замішуємо м'яке тісто (при потребі додаємо ще трохи борошна).
Для начинки змішуємо всі інгредієнти.
Розкачуємо тісто товщиною 5-6 мм, вирізаємо кружки діаметром 8-10 см. Ставимо начинку майже на край кружка та накриваємо її другою половинкою, краї не зчіплюємо лише злегка притискаємо збоку:
Зверху змащуємо яєчним жовтком та ставимо у добре розігріту на 220 гр. духовку. Випікаємо 15-20 хв.
Рум'яні булочки викладаємо у посудину та готуємо каву або чай)
Немає коментарів:
Дописати коментар