субота, 3 листопада 2012 р.

Яблучний крамбл-тарт

Хоча сезон випічки з яблуками почався вже давно, але яблучне натхнення прийшло до мене тільки вчора=) Я обрала яблучний пиріг, який ще й покритий смачною крихтою, яка робить смак пирога ще більш цікавішим.


Рецепт трішки змінила, оригінал у блозі foodpourvous.blogspot.com.

Інгредієнти:
Для тіста:
250 г борошна змішуємо з 80 г цукру та 1 ч.л. солі. Додаємо 120 г розм'ягшеного масла. Все добре розтираємо руками та додаємо трішки холодної води. Замішуємо тісто. Воно виходить дуже мяким. 
Ставимо тісто в морозильник на 30 хвилин.
Тим часом готуємо начинку та крихту:
Чистимо 4-5 середніх яблук, нарізаємо скибками. Кропимо яблука соком цитрини. Додаємо 3-5 ч.л. цукру та 1 ч.л. кориці. Начинка готова:
 Для крихти потібно:
50 г борошна + 40 г цукру + 1/2 ч.л. кориці + 40 г масла + 1/4 ч.л. солі.
Все змішуємо та розтираємо руками до крихти:
Тепер викладаємо тісто у форму для випікання. У мене кругла, невелика форма. Моя порада, робити тонші "бортики", а низ робити грубшим слоєм. Перший раз я зробила навпаки, тому думаю краще було б зробити саме так. Зверху на тісто викладаємо начинку та посипаємо зверху крихтою:

Випікається яблучний тарт 1 годину, при 180 градусах.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...