вівторок, 11 грудня 2012 р.

Міні-торт без випічки "Хатка"

Багато кому відомий такий міні-торт з дитинства, але для когось це новий смак, нове відкриття, наприклад для мене) Я просто насолоджувалась кожним шматочком цього міні-торта, він надзвичайно ніжний!
Планую приготувати "Хатку" на свята, можливо і на Новий Рік, тому що окрім смаку, перевагою є святковий вигляд, тому після моїх вражень і відгуків моїх коханих дегустаторів, я без сумніву можу подати такий тортик на святковий стіл.
Готувала "Хатку" на пів порції, і пишу рецепт в моєму виконанні. Ви можете збільшити к-ть інгредієнтів, тоді "Хатка" просто буде довшою;)


І ще: яка ж я вдячна за рецепт!!! (cookorama.net)


Приготування:
Кисломолочний сир (450 грам, 15%);
50 г молока;
5 ст.л. цукру; (додається на свій смак і в залежності від смаку сиру, начинку пробуйте);
3 ст.л. какао;
24 шт. печива ("До кави");
50 г шоколаду;
Приготування:
1. Готуємо продукти: сир перепускаємо через мясорубку, додаємо до перемеленого сиру цукор та добре перемішуємо. Кожне печиво мокаємо в молоко (холодне) та викладаємо на дощечку в три ряди по чотири печива в кожному. Зверху викладаємо половину сирної маси:


2. До решти сиру додаємо какао та вимішуємо:

3. Знов макаємо печиво в молоко та викладаємо поверх сиру:

і зверху викладаємо решту сиру з какао.
4. Обережно складаємо два крайні ряди до середини так щоб вийшов будиночок:

5. Шоколад розтоплюємо додавши трішки молока. Тепер поливаємо хатку шоколадною глазур'ю. Гарно буде, якщо після застигання шоколаду додатково посипати хатку цукром-пудрою.
Я готувала "Хатку" ввечері, і мій торт настоювався цілу ніч в холодному місці. ТОрт може настоюватись кілька годин в холодильнику..
З кавою чи чаєм це так смачно!))
Торт гарно ріжеться на порції:
Смачного!!!)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...