четвер, 29 вересня 2016 р.

Торт "Сметанник" / Classic Sour Cream Cake

Я дуже давно хотіла спекти такий торт - невибагливий і швидкий в приготуванні. Коли ви прочитаєте рецепт, то зрозумієте, наскільки все елементарно!Я дійсно думаю що Сметанник може спекти навіть дитина, тому якщо у вас є бажання - за кілька годин ви вже можете смакувати смачним тортиком:) 

I wanted to bake such simple and modest cake for a while. The recipe is elementary! Moreover I think every child can to make this cake. So if you desired to eat something delish, just go to the kitchen and follow the recipe:)


 Я завжди рада знайти нове джерело натхнення, це може бути як блог так і вебсайт, і я завжди слідкую за новими рецептами або шукаю щось забуте в архівах, тому що в мене вже є довіра до автора, і я знаю що не розчаруюсь в новому рецепті. Таким новим відкриттям для мене став блог chef-janette.livejournal.com, в якому я і знайшла цей рецепт Сметанника. Дякую автору!



Для коржів потрібно:

2 яйця
5 ст.л. цукру
240 мл сметани
125 г борошна
1 ч.л. розпушувача
1 ст.л. какао

Для крему:
400 мл сметани (22% і більше)
85 г цукру

Для посипки:
печиво і шоколад

Приготування:
Цей торт невеликий, вам знадобиться роз'ємна форма в діаметрі 20 см.
Для тіста збиваємо яйця з цукром. Не припиняючи збивати масу вливаємо сметану і ще раз добре збиваємо. Тепер просіюємо борошно з розпушувачем. Тісто добре розмішуємо лопаткою і ділимо на дві частини. В одну частину додаємо какао. Випікаємо по черзі два коржі, приблизно 30-35 хв. кожен, при 180 гр.
Кожен корж розрізаємо на двоє, таким чином виходять 2 білі і два темні коржі.
Для крему збиваємо сметану з цукром, при необхідності, якщо сметана не гусне додаємо загущувач до сметани.
Торт перемащуємо кремо і посипаємо тертим шоколадом і печивом.
Торт має настоятись мінімум 3-4 години, а краще цілу ніч. Смачного вам!


For dough:
2 eggs
5 tablespoons sugar
240 ml sour cream
125 g flour
1 teaspoon baking powder
1 tablespoon cocoa powder

For filling:
400 ml sour cream (22% fat or more)
85 g sugar

For decoration:
cookies&chocolate, grated

Directions:
You need a springform, diameter 20 cm.
Whisk eggs with sugar, pour sour cream and keep whisking. Sift flour and baking powder, stir well. Divide dough into half. Add cocoa into one dough mixture and stir well.
Bake two layers by turn, 30-35 minutes each in oven preheated to 180 C.
Now you need to split each layer, therefore you have a four layers, two white and two dark. 
For cream just whisk sour cream with sugar until sour cream thickens.
Then assemble the cake, spread sour cream filling between layers, sprinkle grated chocolate with cookies over top. Place cake in fridge for at least 3-4 hours, but better for overnight. Enjoy!




6 коментарів:

  1. Добрий день, підкажіть будь ласка яку сметану використовували? Хотілось би спекти такий торт. Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для тіста я брала Молокію 15%, а для крему 22%, правда додала трішки загущувача. Обирайте сметану яка вам до смаку і печіть тортик на здоров'я, смачного:)

      Видалити
  2. This looked like tiramisu at first glance. It looks yummy, but I'm not sure that mine would turn out as well as your, elementary as it may seem. #bakingGOALS :p

    Xoxo,
    www.fashionlingual.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Thank you! You should try this recipe, it's really the easiest cake recipe in the world:)

      Видалити
  3. I have never tried sour cream cake but I have heard of it. I am lactose intolerant do you think the dairy in the sour cream would upset my stomach or is there a good substitute for that ingredient?
    LaToya

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Unfortunately you can't to substitute sour cream in this recipe, it's a main ingredient here. But I'm sure there are a lot different cake recipes without lactose so you can treat yourself to another delicious cake)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...