понеділок, 17 червня 2013 р.

Торт "Мурашник"

Як я вже писала, цей торт я збиралась пекти десь два тижні, і що хочу сказати.. я принципово мусіла приготувати його сама, і за те отримала масу задоволення :) рецепт дуже класний, спішу ним поділитись)
Смак і вигляд Мурашника класичний, мені дуже подобається торт у розрізі. На приготування йде приблизно 2 години + кілька годин (краще цілу ніч) для того щоб торт добре настоявся.



Інгредієнти:
Для тіста:
200 г вершкового масла;
3 ст.л цукру;
3 ст.л. сметани;
2 ч.л. розпушувача для тіста;
450-500 г борошна
Для крему:
200 г вершкового розмягшеного масла;
400 г вареного згущеного молока;
Додатково:
мак;
30 г грецьких горіхів;
Приготування:
Спочатку готуємо корж: половину просіяного борошна змішати з розпушувачем, другу половину просіяти в окрему посудину. Масло розтоплюємо на слабкому вогні і переливаємо в окрему посудину, додаємо цукор і сметану, добре перемішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем, і поступово решту борошна і замішуємо тісто.
Тісто формуємо у кулю та кладемо у морозильну камеру на 40 хвилин.
Тепер тремо тісто на грубій тертці, викладаємо на протвень і ставимо у духовку на 25-30 хвилин, при 180° С.
Готове тісто ставимо охолоджуватись, після чого ламаємо його руками на крихти.
Для крему нам потрібно спочатку збити масло до пишності і по ложці додавати згущене молоко, збивати до однорідної маси.
Змішуємо поламаний корж з кремом, додаємо подрібнені горіхи. Все добре вимішуємо. Викладаємо масу на тарілку у вигляді гірки, зверху посипаємо маком.
Найкраще поставити торт у холодильник на всю ніч.


Смачно! ))
Рецепт знайшла тут


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...