субота, 27 грудня 2014 р.

Шоколадно-ягідні кекси / Chocolate Berry Muffins


Не знаю як у вашому місті, а в нас у Львові вже нарешті падає лапатий сніг, а не дощ, як на початку тижня (напевно ми всі дружно побажали в думках багато снігу на свята)))) Така погода створює відповідний настрій, хочеться прикрашати ялинку, дивитись Різдвяні фільми/мультфільми чи вмикнути Різдвяні мелодії, а також наповнити свій дім ароматом домашньої випічки.
Якщо у вас такий настрій, коли навіть дуже не хочеться бігти в магазин, але дуже хочеться чогось смачненького до кави, сьогоднішній рецепт саме для вас:) Впевнена, що все що потрібно для цих кексів є в вашому холодильнику, тож вам залишається лиш замісити тісто і розлити його по формочках!

I don't know what the weather is in your city, but here in Lviv is more colder and finally it's snowing! Very good sign before New Year's Eve! Such weather creates festive mood, so it's a perfect time to decorate Christmas tree, watch Christmas movies/cartoons or listen Christmas music and make tasty goodies :)
If you have such mood and don't want to go somewhere to the shop, but you'd like something nice to eat, just read the recipe below, it's hit the spot!





Інгредієнти:
160 г ягідного варення/конфітюру
100 г цукру
50 г какао
180 мл молока
50 г вершкового масла
2 яйця + 100 г цукру
200 г борошна
1 ч.л. розпушувача
кориця, мускатний горіх за бажанням

+ цукрова пудра для посипки

Приготування:
1. Змішуємо варення, цукор, какао, молоко та масло в кастрюлі та ставимо на невеликий вогонь. Перемішуємо масу до однорідності, забираємо з вогню та відставляємо в сторону на 10-15 хвилин.
2. Тепер збиваємо яйця з цукром, тонкою цівкою вливаємо до шоколадної маси та перемішуємо. Тепер всипаємо борошно з розпушувачем, додаємо прянощі до смаку і все перемішуємо.
3. Розливаємо тісто по формочках (вихід 12-14 шт).
Випікаються кекси прибл. 20 хв. при 180 гр.(готовність перевірте зубочисткою).

Ingredients:
160 g berry jam/confiture
100 g sugar
50 g cocoa powder
180 ml milk
50 g butter
2 eggs + 100 g sugar
200 g flour
1 teaspoon baking powder
ground cinnamon, nutmeg to your taste

+ powdered sugar for frosting

Directions:
1. Mix the jam, sugar, cocoa, milk and butter in heatproof bowl and place into low heat, stir until well combined. Take the bowl away from the heat and let cool a bit, min.10-15.
2. Meanwhile beat eggs with sugar, gradually add to the chocolate mixture and mix well. Then gradually add flour with baking powder and bakery spices and stir the batter.
3. Pour the batter into muffin cups (yield 12-14 cupcakes). Bake aproximately 20 minutes (180 C).



Бажаю приємного апетиту! Рецепт з блогу verdadedesabor.blogspot.com - "Шоколадно-ягодный кекс"
Гарних вам вихідних!

Bon appetit:) The recipe found on verdadedesabor.blogspot.com.
Have a great weekend!

5 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...