середа, 31 липня 2013 р.

Домашній твердий сир

Вчора ризикнула приготувати твердий сир в домашній умовах. Виявилось це зовсім не складно, якщо рецепт хороший - нічого боятись:) Десь рік тому я пробувала один рецепт, сир вийшов дійсно смачним, але він кришився при нарізанні. Цього разу я довірилась ще одному рецепту, який виправдав мої сподівання!
І так, я готувала на пів порції, ну подумала, якщо сир вийде смачним то на наступний раз можна сміло готувати хоч подвійну порцію, а поки що експериментую :)


Далі покроковий опис приготування домашнього сиру..

Інгредієнти:
500 г домашнього сиру
150 мл. молока
0,5 або 1 ч.л. соди
1 ч.л. солі
чорний перець
50 г масла
Приготування:
Ставимо посудину з сиром та молоком на вогонь, доводимо до кипіння:


Кип'ятимо 15 хвилин помішуючи.
Відставляємо посудину від вогню, зціджуємо сир на друшляк з шаром марлі:





Сир переливаємо в посудину та ставимо на слабкий вогонь, додаємо сіль, перець та соду. Маса відразу починає рости і робиться пухкою:



Варимо сир 5 хвилин. Додаємо масло, перемішуємо. Виливаємо сирну масу у целофановий мішечок та відкладаємо в сторону охолодитись:


Через 30-40 хвилин сир можна загорнути в харчову плівку і сформувати ковбаску. Тримати в холодильнику.


Дуже ніжний смак!
Смачного!
Оригінал рецепту тут
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...