середа, 7 серпня 2013 р.

Пиріжки з яблучно-горіховою начинкою

Люблю яблука, тому моя найулюбленіша фруктова начинка яблучна. Коли побачила рецепт цих пиріжків, відразу взялась їх пекти - сама назва обіцяла щось надзвичайно ароматне і смачне ^_^


Порівняно з пиріжками автора, мої вийшли чи то гігантами чи то такими собі крилатими паляницями і я ніяк не могла собі уявити як з такої кількості борошна може вийти 16 штук пиріжків! :) В мене вийшло 4 гонорових паляниць пиріжків, але ж яких смачних! Кількість вже не така важлива як смак!


П.С. Два дні тому я зареєструвалась на ресурсі Bloglovin, який дозволяє підписуватись на всі улюблені блоги! Тож якщо будете мати час і бажання, можете прочитати більше про Bloglovin в просторах інтернету. А якщо надумаєте реєструватись - підписуйтесь і на мій блог :)
Для тіста:
160 г борошна
45 г вершкового масла
65 мл холодної води
щіпка солі

Для начинки:
1-2 шт яблук
5 шт грецьких горіхів
4 ч.л. цукру
кориця
щіпка мускатного горіха

Приготування
Замішуємо тісто, борошно вимішуємо з сіллю, додаємо масло та перетираємо руками в крихту. Поступово вливаємо воду та вимішуємо тісто. Кладемо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом готуємо начинку. Чистимо яблука, ріжемо кубиками. Висипаємо на сковорідку, посипаємо цукром та вливаємо пару столових ложок води. Додаємо мускатний горіх та корицю:


 Поки яблука тушкуються, розмелюємо горіхи.


Коли яблука охолонуть змішуємо їх з горіхами.
Тісто розкочуємо в тонкий пласт, вирізаємо кружки. В центр кружка кладемо начинку, зверху кладемо другий кружок і зчіплюємо краї:



Викладаємо пиріжки на деко, верх змащуємо жовтком (попередньо розбавити з 1 ч.л. молока або води). Випікати 25 хвилин при 180 гр.
Готові пиріжки посипаємо цукром-пудрою:


Смачного!
Рецепт з блогу



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...