середа, 2 жовтня 2013 р.

Чебуреки

Берусь нарешті написати рецепт чебуреків, які готувала десь місяць тому:) завжди з'являлись інші рецепти і я якось все відкладала цю публікацію на потім. Це мої перші чебуреки, старалась готувати строго по рецепту. І найголовніше, що результатом залишилась задоволена:


Інгредієнти:
1 скл. молока
3 скл. борошна
1 ч.л. солі
1 ст. л олії
1 ст. л. горілки 
Начинка:
300-400 г фаршу
Приготування:
Молоко змішуємо з сіллю, олією та горілкою. По трохи всипаємо борошно, замішуємо еластичне тісто. Накриваємо тісто та відставляємо в сторону на 40 хвилин.
Тісто розкочуємо в тонкий пласт на присипаній борошном стільниці, далі складаємо тісто кілька разів (конвертом)...



І знов розкочуємо в пласт, так повторити ще раз.
Тепер скручуємо тісто в рулет і порізати на 10 рівних частин:



Руки і скалку змащуємо олією (тісто може бути трішки липким, але борошно вже не потрібне). Тепер кожну частинку тіста розкочуємо якомога тонше, розміром невеликої тарілки. Розкатані коржі складаємо в сторону, перекладаючи коен корж пергаментним папером:



Розігріваємо сковорідку з великою кількістю олії. На одну сторону тіста кладемо начинку, другою стороною закриваємо її, краї стискаємо вилкою:



Смажимо чебуреки з двох сторін до золотистого кольору. Подавати гарячими.


Смачного!
Рецепт з сайту cookorama.net.

2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...