пʼятниця, 4 жовтня 2013 р.

Мазурка з халвою

Мазурка відноситься до традиційної польської випічки, і зазвичай випікається на пасхальні свята.
Недавно я натрапила на рецепт мазурки з халвою в одному кулінарному блозі, і тепер публікую рецепт в себе, тому що залишилась в захваті від цього печива!


 З впевненістю можу сказати що мазурка - печиво для солодкоїжок:) Порція немаленька, а готувати дуже легко;) думаю, що з часом попробую спекти мазурку з іншою начинкою, але з халвою мені ну дуже подобається, може цей варіант і залишиться моїм улюбленим, хто зна :))

Для тіста потрібно:
120 г холодного вершкового масла
80 г цукрової пудри
150 г пшеничного борошна
40 г картопляного крохмалю
Замішуємо м'яке тісто. Форму для випікання застеляємо пергаментом і рівномірно викладаємо тісто, формуючи прямокутник. Випікається тісто 30 хвилин при 160 гр. Готовий корж має охолонути.
Тим часом можемо приготувати начинку:
200 г халви
100 г молока
80 г горіхів
Халву з горіхами перемелюємо в блендері. Тепер викладаємо халву в посудину, вливаємо молоко та ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння та варимо ще хвилини 3-4, маса повинна трішки загустіти. Виливаємо масу поверх тіста.
Додатково:
70 г чорного шоколаду
2-3 ст.л. вершків
Розтоплюємо шоколад та поливаємо верх мазурки.


Смачного!
Рецепт з блогу ;)

3 коментарі:

  1. Wonderful post...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Many thanks for your visit!
      I like your blog too:) So let's follow each other on bloglovin;)

      Видалити
  2. Thank you so much for the follow.
    Follow you back on bloglovin.
    Lovely greets from germany ;-)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...