Зима лютує, показує свій "характер" сильними вітрами і снігом. Зараз пора святкового настрою, але українцям забирають можливість думати про свята, зараз нам треба думати про майбутнє, боротись і відстоювати свою думку...
Холодними вечорами хочеться зігрітись не тільки гарячими напоями, а й солодким ароматом випічки, м'яким пледом, розмовою з близькими людьми, які завжди своєю присутністю дарують затишок і тепло..
Для таких домашніх вечорів я пропоную вам спекти маковий пиріг, який неодмінно внесе в дім смачний аромат і ....бажання заварити каву і сповна насолодитись вільним часом:))
Готуємо тісто:
До 150 мл теплої води додаємо 7 г сухих дріжджів, розмішуємо та даємо постояти пару хвилин. Тим часом окремо в посудині змішуємо: 330-350 (борошно краще підсипати по необхідності, тісто має бути м'яким і еластичним) + 2 ст.л. цукру + 1 яйце, щіпка солі і 100 г м'якого вершкового масла. Замішуємо тісто поступово вливаючи воду.
Ставимо тісто в тепле місце на 30 хвилин, воно має збільшитись в об'ємі.
Готуємо начинку. Нам потрібно 500 г готової макової начинки, 30 г промитих родзинок. Масу просто вимішуємо з родзинками, за бажанням можна додати кілька подрібнених горіхів.
Прямокутну форму для випікання застеляємо пергаментом, зверху викладаємо тісто та розправляємо руками прямокутником. На один край викладаємо половину начинки, другою стороною закриваємо її, і знов зверху на один край викладаємо решту начинки і знов закриваємо другою стороною. Виходить пиріг квадратної форми.
Ставимо пиріг в розігріту на 180 гр. духовку, випікаємо приблизно 40-45 хвилин (до зарум'янення). Охолоджений пиріг присипаємо цукровою пудрою.
В мене начинки вийшло досить багато, якраз так як я люблю - небагато тіста, багато начинки))))
Ви можете приготувати макову начинку самі, додавши стільки цукру скільки любите + сухофрукти, горіхи за бажанням. Я ж купила готову масу, хоч вона дуже смачна, проте як на мене занадто солодка.
Гарного вам настрою та якомога більше тепла!!!:)
Немає коментарів:
Дописати коментар