середа, 22 січня 2014 р.

Мигдальний торт / Almond cake


Я завжди охоче готуюсь до свят, тому що просто обожнюю переглядати і обирати нові рецепти, відкривати для себе нові джерела, як блоги чи кулінарні веб сайти, для більшого натхнення. Цього разу на Водохреща я лише пекла торт, але обрала новий, цікавий рецепт, щоб приготування його не було якомога простішим) не можу сказати, що рецепт складний, але точно не нашвидкуруч:) До речі, торт маленький, обирайте відповідну форму для випікання або збільшіть кількість інгредієнтів;)

I always love to looking for a new recipe, especially for events, it's always interesting to discover a new blogs or other food sourses which inspire me time and time again!:) On Saturday I baked almond cake, recipe which I'd found before in one of my favorite food blog.



Довірила свій вибір рецепта одному з моїх улюблених кулінарних блогів, і залишилась дуже задоволеною!
На жаль, я думаю не тільки у мене, увечері після перегляду новин святкового настрою вже не було.. 

Almond cake was amazing! And I was so glad that I chose this recipe.
Unfortunately, after news review the holiday spirit dissapeared without a trace:( in Ukraine is a very diffucult situation..

Інгредієнти для коржів:
4 білки
150 г мигдаля
100 г цукру
40 г борошна

Для крему потрібно:
4 жовтка
200 мл. жирних вершків
150 г вершкового масла
80 г цукру

Приготування:
1. В нас буде 2 коржі. Кожен корж випікаємо окремо, хоча якщо у вас є можливість, тоді можете пекти одразу 2 коржі.
Для одного коржа беремо кількість інгредієнтів і ділимо наполовину (2 білки, 75 г мигдалю і т.д.)
Мигдаль подрібнюємо в блендері:


Всипаємо борошно:



Окремо збиваємо білки в піну разом з цукром, додаючи його в два етапи. Тепер всипаємо сюди мигдаль з борошном і легко перемішуємо ложкою:


Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо тісто і випікаємо корж при темп. 180, приблизно 20 хвилин.
Так само готуємо другий корж.
Далі готуємо крем. Змішуємо в каструлі жовтки, вершки та цукор ставимо на вогонь, нагріваємо масу 10-13 хвилин постійно помішуючи, маса повинна загустіти.


Відставляємо масу в сторону на 15 хвилин. Окремо збиваємо розм'якшене масло і в кілька етапів додаємо охолоджену вершкову масу.


Наостанок залишається перемастити торт) Перший корж змащуємо зверху, кладемо другий корж і змащуємо кремо весь торт. Прикрашаємо торт і ставимо настоюватись не менше 5 годин.





Смачного! І хай все буде добре!!!)

Have a great week! Good luck!!!)

2 коментарі:

  1. Відповіді
    1. Спасибо большое!
      Этот торт мне и моим близким очень понравился))

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...