I was thinking "what cookies to buy for morning coffee" but just in time I remembered about biscotti:) I forgot about these cookies for a while! So I decided to bake biscotti with dried apricots, cranberries, raisins and a bit with nuts that brought an amazing taste!
Інгредієнти: Ingredients:
180 г борошна 180 g flour, sifted
150 г цукру 150 g sugar
2 яйця 2 eggs
10 г ванільного цукру 10 g vanilla sugar
1 ч.л. розпушувача 1 teaspoon baking powder
1 ч.л. цедри лимона 1 teaspoon lemon peel
200 г сухофруктів 200 g dried fruits, chopped
Приготування/Direction:
1. Збиваємо вінчиком яйця, додаємо просіяне борошно,цукор, розпушувач та замішуємо тісто:
2. Додаємо порізані сухофрукти (трішки горіхів) і цедру лимона,добре вимішуємо.
Whip an eggs to soft peaks, add flour, sugar and baking powder, gently knead the dough
Add chopped dried fruits (you can add a small amount of nuts) and lemon peel, mix well.
3. Формуємо з тіста два батони. Перносимо їх на деко для випікання, залишаючи відстань між ними. Деко можете змастити жиром або застелити пергаментом.
Divide the dough in half. Shape each piece in 2 logs. Transfer the logs to prepared baking sheet.
4. Випікаємо при 180 гр. 25-30 хвилин, після чого витягуємо деко, залишаємо остигнути на 10 хвилин та ріжемо батони по діагоналі товщиною 1-1,5 см. Ставимо біскотті у духовку на 5 хвилин. Тепер знов витягуємо деко, перевертаємо печиво і ставимо ще випікатись на 2-3 хвилини.
Bake the biscotti in preheated oven to 180 C for 25-30 minutes, then remove from the oven and let cool a bit. Then cut the logs into 1-1,5 cm. diagonal slices and transfer into oven again, bake for 5 minutes. Turn over the cookies and bake about 2-3 minutes.
Now you just have to wait when the cookies are completely cool and after that make the coffee:) Enjoy!
I am obsessed with biscotti's and always have wanted to make them. Dried fruit is sooo yummy too! This is going to have to be on my weekend to-do list.
ВідповістиВидалитиI'm so glad! Let me know if you try this recipe^^
Видалити