вівторок, 28 квітня 2015 р.

Гата / Gata


Можливо ви вже чули про таке вірменське печиво як гата, а можливо вже і пробували його? Щодо мене то на пречудовий рецепт гати я натрапила зовсім недавно, і відразу зробила закладку - дуже захотіла попробувати що ж такого надзвичайного в цій випічці?! Можу сказати, що так, печиво без сумніву смачне, і воно якось так швидко зникало з тарілки, не зважаючи на калорійність:) І ніби інгредієнти такі прості: масло,борошно, цукор... але щось таки в цьому печиві є.. А що саме, вирішує той хто пробує:)

Have you ever heard about Armenian pastry (cookies) as Gata or maybe you've tried it? As for me, I opened a recipe recently and bookmarked it asap - I wanted to try bake this cookies and find out why people are so thrilled with the taste of them?! Now I can say that these cookies are really delish and the plate stayed empty very fast!:)


Інгредієнти:

Для тіста:
125 г масла
300 г борошна
150 мл кефіра
1 яйце + 1 жовток
0,5 ч.л. розпушувача
щіпка солі

Для начинки:
125 г масла
150-200 г борошна
100 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру

Приготування:
Змішати борошно з сіллю і розпушувачем, масло нарізати кубиками і руками розтерти з борошном в крихту. Додаємо яйце і кефір, замішуємо м'яке тісто. Загортаємо тісто і кладемо в холодильник на 30 хв.
Тим часом готуємо начинку. Для цього розтоплюємо масло, додаємо цукор і поступово всипаємо борошно, начинка має бути м'якою, щоб її можна було легко намащувати.
Тісто ділимо на 2 частини. Кожну розкочуємо в пласт товщиною 3-4 мм. Начинку також ділимо і намащуємо кожну частину тіста залишаючи місце по краях. Загортаємо рулети і змащуємо верх жовтком. Тепер ножем робимо легкі полоски-надрізи повздовж рулета і ріжемо його на 8-9 частин. Таким чином в нас виходить 16-18 шт.печива. Складаємо печиво на деко та випікаємо при 180 гр 20 хв. Стежте за тим щоб верх печива не пригорів, а лиш гарно зарум'янився.



Ingredients:

Dough:
125 g butter
300 g flour
150 ml kefir
1 egg + 1 egg yolk
0,5 tsp. baking powder
pinch of salt

Filling:
125 g butter
150-200 g flour
100 g sugar
2 tsp. vanilla sugar

Method:
For dough you need to mix together flour, baking powder and salt, add chopped butter and rub into crumbs by your fingers. Add egg and kefir, knead a soft dough. Wrap the dough and refrigerate 30 minutes.
Meanwhile make the filling: mix melted butter with sugar, gradually add flour and stir well. The filling must be smooth. Set aside.
Preheat an oven to 180 C.
Divide the dough into 2 equal parts, roll out each into 3-4 mm thick rectangle. Spread the filling on each rectangle and roll up into a cylinder. Grease a top with egg yolk and make a light cuts lengthwise. Cut each cylinders into 8-9 slices. Place pastry on a baking pan and bake for 20-25 minutes until golden brown. Let cool completely.



Смачного!:)
Рецепт з блогу ginger-blonde.livejournal.com

Enjoy!:)
The recipe found on ginger-blonde.livejournal.com

2 коментарі:

  1. какие аппетитные булочки! надо обязательно их мне испечь!
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо :) буду рада если рецепт пригодится!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...