середа, 25 листопада 2015 р.

Пиріг з цитриною, родзинками і горіхами / Pie with Lemon Raisins and Nuts

Сьогодні спекла дуже запашний пиріг і спішу поділитись з вами новим рецептом. 
Смак пирога виявився дуже цікавим за рахунок начинки, і сам пиріг не подібний на інші пироги знову ж таки через оригінальність начинки. Я поекспериментувала над рецептом, але в кінці вкажу на оригінальний варіант приготування, тому якщо ви вирішите спекти такий пиріг то тоді вибирайте варіант який вам більше сподобався )


Today I baked a very flavorsome pie and hurry to share with you the recipe. 
The taste of this pie is very interesting due the fresh topping and I even can't compare the taste with other pies. I changed a little bit the recipe but I leave the direct link in the end for someone who wants to take a peep at original version.

Для коржа потрібно (на форму діаметром 24х24)

200 г масла
100 г цукру
2 яйця
320 г борошна
1 ч.л. розпушувача

Для маси:
цитрина (без шкірки)
100 г родзинок
100 г горіхів (на ваш смак)
50 г цукру
2 ст.л. меду

Приготування:
М'яке масло збиваємо міксером разом з цукром, додаємо яйця і ще раз добре збиваємо масу. По трохи просіюємо борошно з розпушувачем. Спочатку тісто вимішуємо ложкою, а потім замішуємо м'яке тісто. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергамент і викладаємо тісто. Випікається корж біля 30 хвилин при 180 гр. 
Тим часом готуємо начинку: знімаємо з цитрини шкірку, просто потріть цедру, потім її можна використати деінде, і ріжемо цитрину на частинки. Вкидаємо в блендер цитринку, промиті родзинки, горіхи, цукор і мед і перемелюємо до кашоподібної консистенції, як на фото:


Коли корж спікся, викладаємо начинку зверху і ставимо пиріг знов у духовку на 15 хв. Перед нарізанням пиріг має повністю охолонути. Зверху можна присипати тертим шоколадом і цедрою. 

For dough (the size of baking dish 24x24):
200 g soft butter
100 g sugar
2 eggs
320 g flour
1 teaspoon baking powder

For topping:
1 lemon, peeled
100 g raisins
100 g nuts (walnuts or any other to your taste)
50 g sugar
2 tablespoons honey

Method:
Beat butter with sugar add eggs and beat once again. Then gradually sift flour with baking powder, mix until well combine and dough is soft. Grease a baking dish with butter or cover it with parchment and place into the dough, spreat it by your fingers. Bake the dough for 25-30 min. in preheated oven to 180 C.
Meanwhile make the topping: cut lemon into smaller pieces, now place lemon, raisins, nuts sugar and honey into cup chopper and pulse until well combine and finely milled (as you can see at picture above). 
When the dough is ready spread the topping over top and bake the pie again for 15 minutes. 
Let it cool completely before serving.


Смачного)
Рецепт автора можете подивитись тут

Enjoy)
The original recipe is here.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...