четвер, 19 листопада 2015 р.

Донатс №2 / Homemade Glazed Donuts

Коли я готувала донатси за новим рецептом, була готова говорити про них хоч цілий день, настільки процес приготування був приємним і зовсім не клопітким. А особливо мене потішив результат, донатси вийшли такими як я і сподівалась - просто ідеальними!

When I was making these donuts I wanted to speak about them whole day, the preparation is without any fuss so it's an excellent recipe. But the most of all I loved the result, the donuts were perfect!


В архіві в мене зберігається рецепт донатсів печених в духовці, а сьогодні в мене більш класичний рецепт, донатси смажаться як пампушки. Обов'язковим пунктом приготування є забрати лишній жир з готових донатсів за допомогою салфетки, якщо ви не пропустите цього кроку то зовсім не відчуєте що донатси смажились у фритюрі, тісто буде пухким і м'яким.



Давайте швиденько перейдемо до самого рецепту, чомусь я думаю що ви вже дуже хочете скуштувати такий смаколик, а я дуже хочу розказати вам як його зробити))

Lets talk about the recipe, I figure you want to taste these donuts as soon as possible and in my turn I'm craving to tell you how to make them))

1. Для тіста потрібно:  35 г розтопленого вершкового масла, 1 яйце, 60 г цукру, 10 г ванільного цукру, щіпка солі, 150 мл. теплого молока, 25 мл теплої води, 14 г сухих дріжджів, 400-450 г борошна, олія для фритюру

1. For dough you need: 35 melted butter, 1 egg, 60 g white sugar, 10 g vanilla sugar, pinch of salt, 150 ml warm milk, 25 ml warm water, 14 g dry yeast, 400-450 g flour, oil for deep fat frying

2. Спочатку розтираємо дріжджі з 2 ч.л. цукру і теплою водою. ВОда має бути теплою і в жодному разі не гарячою. Залишаємо дріжджі на 5 хв.

2. First of all rub dry yeast with 2 teaspoons sugar and warm water. Water must be warm, certainly don't boil the water. Leave the yeast for 5 minutes.

3. В окрему посудину просіюємо борошно, всипаємо сіль і цукор.

3. In another bowl sift the flour, add salt and sugar.

4. Тепер за допомогою вінчика збиваємо тепле молоко з яйцем і розтопленим маслом.

4. Then whisk warm milk with egg and melted butter.

5. Тепер з'єднуємо масляну масу з борошном, в кінці додаємо дріжджі. Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Добре вимішане тісто не липне до рук і дуже слухняне:) формуємо з тіста кулю, ставимо в посудину, накриваємо рушником чи харчовою плівкою і ставимо в тепле місце (наприклад в ледь розігріту духовку) на 1 годину. За цей час тісто має підрости в 2 рази.

5. Now mix the butter mixture with flour add yeast in the end. Knead the dough for 10 minutes. The well kneaded dough doesnt' stick to the fingers and is very obedient:) form the ball, place into bowl and cover it woth towel or use cling wrap. Leave the dough in warm place (preheated oven to 30 C) for 1 hour. The dough grows as much again.


6. Викладаємо тісто на присипану борошном стільницю, розтягуємо тісто пальцями і розкочуємо качалкою товщиною в 1 см. Тепер за допомогою  склянки вирізаємо кружки, не забуваємо вирізати серединку наприклад корком від пляшки. Кількість донатсів залежить від їх розміру, не вирізайте їх надто великими, вони ще підростуть. В мене вийшло 14 шт. 

6. Place the dough on light floured surface, stretch dough by your fingers then roll the dough by rolling pin to 1 cm thickness. Now cut the donuts. The number depends on the size of donuts but don't make them very large. I cut 14 donuts.



7. І знов накриваємо донатси, тепер рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

7. Cover donuts with a towel and leave once again them in warm place for 1 hour.


8. Тепер донатси готові смажитись) Ставимо олію розігріватись (щоб перевірити чи достатньо олія розігріта, можете кинути кусочок тіста в олію), і смажимо донатси з двох сторін. Рум'янець з'являється дуже швидко тому при обсмаження не відходьте далеко!

8. Now the donuts are ready for frying! Heat the oil in deep fryer to 175 C (350 degrees F) (you can drop a little piece of dough in the oil to check the temperature, if the dough sizzles the oil is ready) and fry the both sides of donuts. The donuts fries fast so be careful. 

9. Викладаємо донатси на паперовий рушник, щоб забрати лишній жир.

9. Place the donuts on paper towel lined plates to drain. 


10. Тепер готуємо шоколадну глазур і макаємо в неї донатси. Верх посипаємо різнокольоровою посипкою. Смачного!

10. Make the chocolate glaze and dip in each donuts. Sprinkle the top with colorful sugar sprinkles. Enjoy!



Рецепт з сайту povarenok.ru, після стількох позитивних відгуків вирішила нічого не змінювати і строго притримуватись рецепту. Сподіваюсь вам сподобався мій результат! А ви колись пекли/смажили донатси?

Do you like the donuts? Have you ever tried to make them at home?


4 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...