четвер, 14 січня 2016 р.

Торт "Горіховий достаток" / Nut Cake

Сьогодні Василія, тож вітаю всіх іменинників! І спішу ділитись рецептом смачного горіхового торта, який може приготувати кожен) 

I'm hurry to share a delicious cake recipe, so if you like nuts as I do, try to make this cake! I'm sure you'll love the result)


Особисто я обожнюю випічку з горіхами, тому мені відразу захотілось попробувати такий торт, а ще в нього така просто рецептура, навіть чимось нагадує всім відомий Мурашник.

I adore treats which includes a lot of nuts, that's why I liked this recipe, by the way this cake recipe reminds me one more yummy cake Ant-hill

Приготування/Directions:

1. Для торта нам потрібно 200 г грецьких горіхів, половину мелемо в порошок, а половину просто ріжемо ножем на грубі частинки. Тепер 2 яйця розтираємо з 150 гр цукру. Всипаємо сюди ж перемелені горіхи і перемішуємо. Вливаємо 100 г сметани і всипаємо 0,5  ч.л. соди, добре вимішуємо і всипаємо 300-320 г борошна. Тісто виходить таке як на фото, правда в автора вийшло трішки рідшим.

1. You need 200 g walnuts for this cake:100 g walnut grind in food processor, and rest 100 g just chop a little bit. Then 2 eggs stir well with 150 g sugar. add grinded walnuts, mix well. Pour 100 g sour cream and add 0,5 teaspoon baking soda, mix and add 300-320 g flour, mix until well combined.


2. Викладаємо тісто у змащену маслом форму і випікаємо 30-35 хв при 180 гр. Даємо остигнути.

2. Pour the batter into greased pan and bake for 30-35nminutes in preheated oven to 180 C.  Let cool.

3. Тепер розрізаємо корж на дві частини, або ж зрізаємо вершок, на основу нам потрібно приблизно 1 см коржа Зрізаний корж подрібнюємо в крихту.

3. Then cut the layer in two, leave the thinner (approx 1 cm) layer for the base, the rest of layer chop into crumbs.




4. Готуємо крем: 500 г згущеного молока збиваємо з 300 г м'якого масла. 

4. Make cream: 500 g dulce de leche (condensed milk) beat with 300 f soft butter.

5. Тепер збираємо торт: На основу викладаємо кілька ложок крему, зверху посипаємо порізаними горішками. Поламаний корж вимішуємо з рештою крему і викладаємо гіркою на змащений корж, акуратно розрівнюємо. Верх торта поливаємо розтопленим шоколадом і за бажанням додатково посипаємо горіхами. Ставимо торт на кілька годин в холодильник.

5. Now assemble the cake: pour a couple tablespoons of cream on the base layer, sprinkle chopped walnuts on top. The crumbled layer mix with the rest of cream and spread onto base layer. Pour some melted chocolate on the top and sprinkle some nuts in addition. Place cake into refrigerator for 4-5 hours.




Коли торт добре настоїться, стає м'яким і ніжним. Зранку з кавою такий торт подарує справжню насолоду. Смачного!

The cake can soak overnight so in the morning there is waiting the soft and delicate treat. Enjoy!


Рецепт з сайту cookorama.net.

4 коментарі:

  1. Який класний тортик, і так в тему, у мене чоловік обожнює випічку з горіхами, думаю, йому сподобається такий десерт. Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О так, тортик справді для фанатів випічки з горіхами)) до речі про торти, я читала в твоєму блозі про італійський горіховий торт - досі не можу про нього забути, мушу попробувати)))

      Видалити
    2. )))я його попробувала, і теж не можу про нього забути) - дуже смачний))). Спробуй, думаю, він тобі сподобається!

      Видалити
    3. Довіряю твоєму смаку, тож обов'язково спечу його:)
      Дякую тобі за позитивні коментарі)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...