субота, 19 березня 2016 р.

Пісочне горіхове печиво / Walnut Shortbread Cookies

Всім привіт! Оскільки моїй донечці скоро виповниться рочок, я почала все більше цікавитись і читати про корисне харчування дітей. Наприклад, мені імпонує погляд Анни Клосінської на дитяче харчування. З її книжки можна почерпнути багато цікавого, зокрема кілька рецептів, які будуть корисним не тільки для дітей. Так і народилось печиво, про яке сьогодні і піде мова. Оскільки я ще не даю пісочного печива своїй дитині, я змінила рецепт для себе:) але зміни незначні, просто автор радить використовувати спельтове борошно для випічки і не додавати цукор.

Hello! Considering that my daugher turns 1 year in a couple days I've been starting to read about healthy baby food more and more. The cookie recipe I adapted from one book which helps me to learn a lot about healthy nutrition for a kids and I think that reading is useful to adults too. I don't give a shortbread cookies to my daugher now, so I changed a recipe for myself, I just used the wheat flour insteat spelt flour and add some sugar on top. 


Я посипала печиво вольськими горіхами, порізавши їх досить грубо, але звичайно ви можете обрати і інші горіхи, наприклад лісові, і перемолоти їх в блендері, можливо так я і зроблю на наступний раз. 

I chopped walnuts coarsely, but you can replace walnuts to hazelnut and grind int the blender. Maybe I'll do the same in the next time.


Для тіста вам потрібно:
200 г м'якого масла
1 варений жовток
70 г густого меду
300-320 г пшеничного борошна

Додатково:
1 яйце
цукор
50 г волоських горіхів

Приготування:
З інгредієнтів для тіста замішуємо тісто. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 40 хв.
Холодне тісте розминаємо руками і відщипуючи невелькі куски розкачуємо на дошці, виразіємо фігурки і складаємо на деко. Яйце збиваємо вилкою і змащуємо ним печиво. Посипаємо верх печива невеликою к-тю цукру і горіхами.
Випікається печиво при 180 г - 15-17 хв.

For dough you need:
200 g butter, soft
1 boiled egg yolk
70 g think honey
300-320 g flour

Additionally:
1 egg
sugar
50 g walnuts, chopped

Preparation:
Mix ingredients and knead a dough, wrap and place to refrigerator for 40 min. Knead a dough by hands and roll it out on a surface. Cut cookies and place on a baking sheet. In a separate bowl whip up an egg and smooth each cookie. Sprinkle some sugar over cookies and gently press chopped nuts into the dough.
Bake 15-17 minutes in preheated oven to 180 C. Let cool on a wire rack.



Смачного! І бажаю гарних вихідних!

Enjoy! Wish you a great weekend!

4 коментарі:

  1. This one is another winner. I would gobble these right up.

    ВідповістиВидалити
  2. :) thanks dear for enquiring! I loved these cookies very much:)

    ВідповістиВидалити
  3. Mmm.. my husband LOVES shortbread cookies. These look especially amazing. I bet they taste delicious dipped in coffee. I'll have to try them out. I also love the heart shape too <3

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Thank you Melissa:) I hope you really try to make these cookies! They are simply to make so you can bake them at any time you like.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...