понеділок, 23 травня 2016 р.

Торт "Казка" або казковий торт / Easy Layer Cake recipe

Цей торт являється прекрасним прикладом того, що кожен хто відтворює один і той самий рецепт може отримати різний результат. До чого це я? А річ в тому, що торт який ви бачите на фото на вигляд ну зовсім інший аніж на фото авторки рецепту. Я сама б ніколи не подумала що це одинакові торти, але це справді так:) Причина в тому, що я вибрала більшу форму для випічки і додала менше розпушувача до тіста і вуаля - різниця на лиці. Але повірте, якщо рецепт добрий, то не важливо чи співпадають картинки - смак одинаковий це точно, а смак цього тортика просто казковий, недарма авторка вибрала саме таку назву:)


This cake is so individual, my version is different than you can see on pictures where I actually found the recipe, but I'm sure the taste  is the main point! Everyone who tasted this cake felt good about the cake - that's really delicious;) 

Інгредієнти:

На один корж:
1 яйце
Цукор 150 г
1 ст л розтопленого масла
Жирна сметана або вершки 33% - 90 г
Розпушувач 1 ч.л.
Борошно 115 г

Додатково:
1 ст.л. маку
1 ст.л. какао
80 г подрібнених грецьких горіхів

Приготування:

Потрібно спекти 3 коржі з різними додатками: маком, какао і горіхами. Для одного коржа: збиваємо яйце з цукром до пишної маси, додаємо сметану і масло, знов збиваємо. Тепер всипаємо борошно з розпушувачем і ще раз збиваємо до однорідності. В кінці всипаємо один з додаткових інгредієнтів. 
Випікаємо коржі в добре змащеній маслом роз'ємній формі, при 190 гр. приблизно 20-25 хв.
Коли випікається останній третій корж починаємо готувати крем.

Для крему потрібні інгредієнти кімнатної температури:
200 г вершкового масла
320 г згущеного молока (не вареного)

Для приготування крему, потрібно просто збити масло зі згущеним молоком до пухкої маси. Перемащуємо тільки охолоджені коржі. Верх і боки ми перемащуємо сирним кремом.

Для сирного крему потрібно:
250 г маскарпоне
3 ст.л. цукрової пудри

Збиваємо сир з цукровою пудрою і покриваємо верх і боки торта. 
Верх прикрашаємо за бажанням шоколадом, чи шоколадом з горіхами - на ваш смак:)

Торт має настоятись в холодильнику кілька годин.

Смачного! І дякую Ніці - earlymorningwithme.blogspot.com - за смачний рецепт!

Ingredients:
For one layer we need:
1 egg
150 g sugar
1 tablespoon butter, melted
90 g sour cream or heavy cream
1 teaspoon baking powder
115 g flour

Additionally:
1 tbsp. poppy seeds
1 tbsp. cocoa
80 g walnuts, chopped

Directions:
We should bake 3 layers with different additional ingredients: one with poppy seeds, second cocoa and third with walnuts. For one layer: beat egg with sugar until mixture raises a little bit and fluffy. Add sour cream and butter, beat once again for 1 min. Add flour with baking powder and stir or beat once more until well combined. In the end stir in poppy seeds (or other filling). Bake each layer in greased springform (24 cm in diameter) in preheated oven to 190 C for 20-25 minutes.

When third layer is baking let's make the frosting:
For frosting you need:
200 g butter, soft
320 g condensed milk

Beat the butter with condensed milk until fluffy. Spread frosting only on cooled layers.

For decoration make cream cheese frosting:
250 g cream cheese
3 tbsp powdered sugar

Whisk cream cheese with powdered sugar and frost the top and sides with cream cheese frosting. Sprinkle a chopped chocolate with nuts on top.

When cake is assembled place it into fridge for couple hours.

Enjoy! Many thanks for recipe - earlymorningwithme.blogspot.com


На черзі чекають нові рецепти літніх десертів і страв, тому побачимось дуже швидко;)

I have to make a lot of summer desserts and dishes, so see you soon;)


2 коментарі:

  1. Торт виглядаэ дуже смачно! Обов'язково попробую))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за позитив:) пробуйте на здоров'я, торт вартий уваги)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...