понеділок, 27 лютого 2017 р.

Мармуровий кекс / Marble Coffee Cake

На вулиці світить гарне сонечко, яке додає ентузіазму та натхнення:) Веду до того, що сьогодні в мене було море сил для того щоб зробити багато справ і навіть спекти надзвичайно ароматний кекс до ранкової кави. Ви все ще не забули про мій флешмоб по книзі Дарії Цвєк?:) Мені залишилось випробувати ще один рецепт (який саме я наразі збережу в таємниці, але обіцяю, що вже незабаром опублікую цей неймовірний смаколик), а поки що ділюсь своїми враження про Мармуровий кекс. 
Так чим же відрізняється Мармуровий кекс від інших? По-перше, способом приготування, адже тут тісто замішується виважено та поступово, нікуди не поспішаючи. По-друге, текстура спеченого тіста вражає своєю м'якістю та пухкістю, яку на жаль неможливо передати через фотографію. Ну і погодьтесь, що вигляд кексу дуже апетитний та незвичний і кожен шматочок має свій унікальний візерунок:) Одним словом, раджу! 



Today the sun shines so bright and that always gives me a big motivation. That's why I've done so many things today even more baked a yummy coffee cake and ready to share amazing recipe with you. 
This coffee cake has very delicate texture, tasty looking and awesome flavor! I suggest to try the recipe out, hope you like it as much as I do!



Я зменшила к-ть інгредієнтів, вийшов один великий кекс. Просто збільшіть кількість інгредієнтів вдвоє, якщо вам потрібно два кекса.


Потрібно:
250 г борошна
125 г масла
250 г цукру
3 яйця
0,5 скл. сметани або молока
5 г амонію
25 г какао
ванілін

Приготування:
Масло збити з цукром, додаючи по одному жовтку, ложці сметани, ложці з борошна з потовченим амонієм, весь час розтираючи. Під кінець вимішати з піною збитих білків. Одержану суміш поділити на дві частини. До однієї дати какао, ванілін і вимішати. У вузьку бляшану форму, змащену маргарином і посипану борошном, виливати по ложці темної і світлої суміші. Пекти в гарячій духовці 180-200 гр. протягом 35 хв. 
За бажанням полийте кекс розтопленим шоколадом.

Ingredients:
250 g flour
125 g butter, softened
250 u sugar
3 egg yolks
3 egg whites
4 tblsp. sour cream
5 g baking powder
25 g cocoa powder
vanilla

Method:
Beat butter with sugar, gradually add one by one egg yolks, by turn spoonful of sour cream and flour mixwd with baking powder, beat the mixture well after each ingredient. In another bowl beat egg whites until fluffy, Mix in the batter egg whites and stir well. Divide batter evenly into two, add to the one part cocoa powder and vanilla, stir well until well combined. 
Grease baking pan if its necessary. Spoon dollop of white batter into prepared pan, alternating with dark batter, keep spoon both mixtures until batter completely end up.
Bake for 35 min. in preheated oven to 180-200 C. Decorate with melted chocolate if desired.


Смачного!

Enjoy!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...