неділя, 12 лютого 2017 р.

Корж з шоколадним кремом / Chocolate tart

Цього разу розкажу вам про доволі простий пиріг з шоколадним кремом. Знаєте рецепт настільки елементарний, що чекати від нього чогось надзвичайного не варто, але повірте для випічки нашвидкоруч - цей пиріг просто ідеальний! По-перше місити і працювати з тістом одне задоволення, а готувати крем зовсім нескладно. Якщо ви шукаєте смачну випічку, що готується легко і швидко, то цей рецепт для вас:)


This easy-to-do recipe is special for lazy days. If you are looking for simple but tasty recipe, here yo go! By the way the most of all I loved the chocolate filling, the taste is flavorfull and true chocolate:)



Для тіста потрібно:
300 г борошна
150 г масла
50 г цукру
3 жовтки
2-3 ст.л. сметани
щіпка солі

Крем:
1 скл. молока
200 г цукру
20 г какао
10 г масла
ванілін

Приготування:
Готуємо тісто. Масло посікти з борошном, додати цукор, жовтки, сіль, додати сметани і замісити тісто. 2/3 тіста розкачати на корж, покласти в тортівницю, поколоти і змастити яйцем. З решти тіста скачати тоненькі валочки і зробити з них решітку на коржі, змастити ще раз яйцем і пекти в гарячій духовці (210-240 С) протягом 30 хв. (я пекла при 200 гр. 25 хв.)

Крем: Зварити молоко з цукром до консистенції густої сметани, додати какао. Якщо опущена на тарілку крапля рідини застигає, додати масло і все добре розтерти. Крем накласти на корж так, щоб заповнити ним клітинки решітки. 

Коли пиріг остине, подаємо гарячі напої і насолоджуємось смачною випічкою:) 
Рецепт з книжки Дарії Цвєк.

For dough:
300 g flour
150 g butter
50 g sugar
3 egg yolks
2-3 tablespoons sour cream
pinch of salt

Chocolate filling:
1 cup milk
200 g sugar
20 g cocoa powder
10 g butter
vanilla

Directions:
Make dough: rub butter with flor, add the rest of ingredient and knead soft dough. 2/3 of dough roll out and place into pie pan, chop with fork, spread with egg. The rest dough divide into small pieces, roll each into strip, arrange strips in a lattice pattern over dough. Bake pie in preheated oven to 210-240 C during 30 min. (I baked in 200 C for 25 minutes).

Meanwhile make chocolate fiiling. Combine milk and sugar in heatproof bowl, place over heat and boil until thicken consistency (it takes approximately 20 min.). Add cocoa powder, stir well. Spoon drop on a plate, if it stiffens then add to the chocolate mixture butter and stir well.

Spoon chocolate filling over baked pie. Let it cool and serve with favorite drink. Enjoy!


6 коментарів:

  1. I haven't had a tart in a long time and they were usually fruit filled. This would be a tasty alternative.
    LaToya
    www.toyastales.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Thanks LaToya for visiting my blog:) hope you will try this recipe or another one and enjoy it for sure.

      Видалити
  2. какой толстый слой шоколада =Р нельзя мне было в твой блог на ночь глядя заходить)))
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. надеюсь этот пирог все таки тебе приснился:-D спасибо за позитивный комментарий!

      Видалити
  3. Oh wow! This looks amazing!! You're still baking up wonderful treats Solya! I like that this sounds pretty easy to make too. I'll have to try it soon, I'm sure my husband would love it!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. I'm so glad you liked this and other recipes:) hope you'll try to make this pie, that's really worth to bake because of easiness:) enjoy!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...