четвер, 29 червня 2017 р.

Літній десерт з полуницею / Summer dessert with strawberries

Влітку хочеться проводити більше часу на прогулянках аніж на кухні, та все таки обов'язки мами ніхто не відміняв:) Тепер в приготуванні солодощів мені допомогає донечка, але в спеку я стараюсь не вмикати лишній раз духовку, тому що після обіду в квартирі стає дуже гарячо. Але солоденького все одно хочеться, тому я шукаю цікаві і прості десерти, які готуються без випікання. Під міткою "десерти" я вже назбирала немало смачненьких десертів без випічки, а сьогодні додаю ще один рецепт - простий і по-справжньому літній. 

In the summer I prefer to pass the time walkies outside but parenting is in the first flight:) now when my daugher is growing up she wants to help me almost every time in the kitchen. For example she adds sugar or salt to the dishes or stirs something. I think these moments are great:) Today's dessert we also cooked together and we glad to tell you how make such yummy treat:


Ягоди в цьому десерти можна обирати які завгодно, також замість шоколаду можна використати печиво чи інші ласощі на ваш вибір. Мені такий десерт з полуницею видався найдоречнішим, а чорний шоколад просто довершив смак, на мій погляд просто ідеально💗

You can add another berries to your taste and decorate dessert differently. For me such combo as strawberries with chocolate is perfect💗


Моя мала ласунка вже ніяк не могла дочекатись дегустації:) Правда найбільше що її зацікавило це тертий шоколад☺

My daughter couldn't wait for tasting:) however she found grated chocolate the best of all☺


Інгредієнти:
пакетик кефіру (450 г)
200 гр сметани (10-15% жирності)
100 г цукру
10 г желатину
10 г ванільного цукру
полуниця
шоколад

Приготування:
Желатин заливаємо невеликою кількістю холодної води, перемішуємо та ставимо набухати 5-7 хв. 
Тим часом в окремій посудині змішуємо кефір, сметану і цукор. Ретельно перемішуємо масу. 
Желатин за цей час набух, якщо є лишня рідина то її можна легенько зцідити. Ставимо посудину з желатином на маленький вогонь і весь час перемішуючи желатин повністю його розводимо. Тепер тонкою цівкою вливаємо желатин в сметанкову масу і добре розмішуємо.
Ставимо масу в холодильник на 20 хв.
Тепер збиваємо сметанкову масу міксером після чого крем можна розливати по формочках. На дно креманок викладаємо полуниці, заливаємо їх кремом. Вихід 4 креманки.
Залишаємо десерт в холодильнику на 3-4 години, а перед подачею прикрашаємо шоколадом.
Смачного!

Ingredients:
450 g butter milk (kefir)
200 g sour cream (10-15% fat content)
100 g sugar
10 g dry gelatine
10 g vanilla sugar
strawberries
chocolate

Directions:
Place gelatine in a heatproof bowl. Pour a little bit cold water and leave gelatine for 5-7 minutes.
Meanwhile stir in another bowl kefir with sour cream and sugar. Mix up until sugar dissolve. 
Place bowl with gelatine on a low heat, constantly mix until dissolve completely. Gradually pour gelatine water into sour cream mixture and stir well. Place mixture into refrigerator for 20 min.
Now whisk mixture with a hand mixer until cream forms.
Take 4 jelly glasses
Place strawberriws into bottom of each jelly glass.
Pour cream over strawberries. Place jelly glasses into refrigerator for 3-4 hours. Decorate with chocolate before serving and enjoy:) 


Рецепт нагуглила (сайт nyam-nyam-5.com)/ Дякую за смачний рецепт!

4 коментарі:

  1. Цікавий рецепт, обов'язково попробую. А влітку я люблю готувати тірамісу. Швидко і смачно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар! Сподіваюсь десерт принесе вам справжню насолоду:)

      Видалити
  2. This looks so yummy and light enough to eat on a warm day. Just like your daughter I would probably like the grated chocolate the best too!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Dear LaToya, I remember you wrote me about lactose intolerance, but wait, the next recipes will be for you, I'm sure:) Thanks for such lovely comment!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...