Спекти цей шоколадний торт я вирішила спонтанно, просто розбираючи в телефоні свої старі закладки. На фото автора рецепту торт виглядав таким апетитним, що невдовзі такий самий вже був у нас на столі:)
When I looked though my longtime tabs on my phone I noticed that mouth wathering cake recipe and decided bake it immediately:)
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 гр.
2. 4 стиглі банани перетворюємо у пюре за допомогою блендера.
3. 250 г масла розтоплюємо на сковорідці і готуємо 5 хв. до світло-коричневого кольору.
4. Далі беремо велику каструлю і змішуємо всі інгредієнти: виливаємо розтоплене масло, 330 г борошна, 50 г какао, 1.ч.л. соди, 250 г цукру, 1 ст.л. меду, бананове пюре, 4 яйця та 320 мл молока, Все перемішуємо за допомогою міксера.
5. Виливаємо тісто в роз'ємну форму (діам. 24-26 см.) попередньо змащену маслом або за вистеленою пергаментом.
6. Корж випікається протягом 1 год.10 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою.
7. Корж повинен повністю охолонути.
8. Готуємо шоколадну помадку: 100 г чорного шоколаду розтоплюємо на водяній бані, додаємо 1-2 ст.л. вершкового масла.
9. Поверх шоколадного коржа виливаємо помадку. Коли помадка застигне прикрашаємо торт горішками.
Смачного!
Directions:
1. Preheat oven to 180 C.
2. 4 ripe bananas place into hand blender and pulse until puree forms.
3. 250 g butter melt in a pan on a medium heat for 5 minutes, constantly stirring until light brown.
4. Now take a big saucepan and mix following ingredients: melted butter, 330 g flour, 50 g cacao powder, 1 teaspoon baking soda, 250 g sugar, 1 tablespoon honey, banana puree, 4 eggs, 320 ml milk.
Mix up all ingredients by hand mixer until well combined.
5. Pour batter into greased springform (24-26 cm in diameter) or place parchment paper.
6. Bake chocolate layer for 1hour and 10 minutes.
7. Leave layer to cool completely.
8. Then make chocolate glaze: melt 100 g dark chocolate on a waterbath, add 1 or 2 tablespoons butter and stir until combined.
9. Pour chocolate glaze over layer. When chocolate glaze cooled down decorate cake with some nuts.
Enjoy!
Рецепт підглянула з сайту amorningstory.com але внесла зміни в інгредієнтах.
Пиріг вийшов дуже смачним, тож дякую авторці рецепту за натхнення!
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 гр.
2. 4 стиглі банани перетворюємо у пюре за допомогою блендера.
3. 250 г масла розтоплюємо на сковорідці і готуємо 5 хв. до світло-коричневого кольору.
4. Далі беремо велику каструлю і змішуємо всі інгредієнти: виливаємо розтоплене масло, 330 г борошна, 50 г какао, 1.ч.л. соди, 250 г цукру, 1 ст.л. меду, бананове пюре, 4 яйця та 320 мл молока, Все перемішуємо за допомогою міксера.
5. Виливаємо тісто в роз'ємну форму (діам. 24-26 см.) попередньо змащену маслом або за вистеленою пергаментом.
6. Корж випікається протягом 1 год.10 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою.
7. Корж повинен повністю охолонути.
8. Готуємо шоколадну помадку: 100 г чорного шоколаду розтоплюємо на водяній бані, додаємо 1-2 ст.л. вершкового масла.
9. Поверх шоколадного коржа виливаємо помадку. Коли помадка застигне прикрашаємо торт горішками.
Смачного!
Directions:
1. Preheat oven to 180 C.
2. 4 ripe bananas place into hand blender and pulse until puree forms.
3. 250 g butter melt in a pan on a medium heat for 5 minutes, constantly stirring until light brown.
4. Now take a big saucepan and mix following ingredients: melted butter, 330 g flour, 50 g cacao powder, 1 teaspoon baking soda, 250 g sugar, 1 tablespoon honey, banana puree, 4 eggs, 320 ml milk.
Mix up all ingredients by hand mixer until well combined.
5. Pour batter into greased springform (24-26 cm in diameter) or place parchment paper.
6. Bake chocolate layer for 1hour and 10 minutes.
7. Leave layer to cool completely.
8. Then make chocolate glaze: melt 100 g dark chocolate on a waterbath, add 1 or 2 tablespoons butter and stir until combined.
9. Pour chocolate glaze over layer. When chocolate glaze cooled down decorate cake with some nuts.
Enjoy!
Рецепт підглянула з сайту amorningstory.com але внесла зміни в інгредієнтах.
Пиріг вийшов дуже смачним, тож дякую авторці рецепту за натхнення!
I have a weakness for chocolate and banana. I would eat this whole cake up in one day by myself. Someone would have to hide it from me.
ВідповістиВидалитиLaToya
www.toyastales.blogspot.com
:D thank you for your lovely comment! I'm glad you like this recipe so much:)
Видалитиобожаю сочетание банана и шоколада) выглядит очень аппетитно!
ВідповістиВидалитиСпасибо:) этот торт как раз для ценителей классического сочетания банана и шоколада, думаю вам бы очень понравился вкус, так что советую приготовить;)
Видалити