вівторок, 8 травня 2018 р.

Картопляна запіканка з фаршем / Potato Forcemeat casserole

Ця запіканка готується швидко і легко, а смакує як дорослим так і дітям:)


This potato dish is very simple and fast in making. It is a good recipe for busy days in general:)

Інгредієнти/Ingredients:

200 g курячого фаршу (або іншого, на ваш вибір)
5-6 картоплин
3-4 ст.л. сметани
200 г твердого сиру
сіль, перець

200 g chicken forcemeat (or another one to your taste)
5-6 potatoes
3-4 tablespoons sour cream
200 g hard cheese
salt, pepper

1. Спершу відварюємо картоплю та робимо звичайне пюре з додаванням масла і молока.

1. Peel potatoes and boil in salted water until cooked. Make mashed potatoes.

2. Беремо невелику прямокутну форму для запіканок. Викладаємо рівним слоєм більшу половину картопляного пюре, кілька ложок відкладаємо на потім. Зверху викладаємо фарш та розрівнюємо:

2. Prepare small baking pan. Spread evenly almost all mashed potatoes but keep a couple tablespoons for later. Place evenly on top forcemeat:


3. Тепер закриваємо фарш рештою картоплі.

3. Then cover the forcemeat with the rest of mashed potatoes.


4. До сметани додаємо щіпку солі, перемішуємо та змащуємо картоплю.

4. Add pinch of salt and pepper to the sour cream, mix well and spread over potatoes.


5. Верх посипаємо тертим сиром і ставимо запіканку в духовку. Готується запіканка 35-40 хв при 180 гр.
Подаємо запіканку теплою (гаряча запіканка не буде добре вийматись з форми, тому після випікання даємо запіканці трішки охолонути).

5. Sprinkle grated hard cheese over top and place dish to preheated oven to 180 C and bake for 35-40 minutes. Let cool for 20 minutes before serving.


Смачного:)

Enjoy:)



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...