Мабуть нікому не хочеться влітку вмикати духовку або ж користуватись нею якомога менше. Але ж влітку теж хочеться чогось смачненького, навіть коли дуже спекотно:)
Тому влітку дуже актуальні десерти без випікання і різноманніття таких рецептів справді вражає. Сьогодні пропоную вам рецепт полуничного чізкейку, який я знайшла ось тут. Такий десерт готується дуже просто, тому наполегливо рекомендую вам попробувати:)
I guess no one wants to spend a lot of time in the kitchen in summer and turn on the oven too often. But even in summer everyone wants something yummy:) so there are a lot of different desserts without baking, like today's recipe which I reccomend you to try immediately - so easy to do and so tasty! The recipe I found here.
Я внесла невеликі зміни в рецепт.
На невелику форму нам знадобиться:
200 г пісочного печива
100 г розтопленого вершкового масла
250-300 г вершкового сиру
200 г полуниці
4 ст.л. цукру
3 ст.л. жирної сметани
8 г желатину
4 ст.л. теплої води
Приготування:
1. З печива робимо крихту, додаємо розтоплене масло та добре перемішуємо. Викладаємо крихту в форму для чізкейку, можна використати порційні формочки, і добре втрамбовуємо. Ставимо форму в холодильник на 30 хв.
Тим часом робимо начинку.
2. Розводимо желатин у теплій воді, відставляємо в сторону. Тим часом збиваємо блендером сир, полуницю, цукор і сметану. Поступово до сирно-полуничної маси вливаємо желатин, ще раз добре збиваємо.
3. Тепер отриману масу переливаємо на пісочну основу і ставимо наш чізкейк знов в холодильник на кілька годин або цілу ніч.
Смакуйте на здоров'я:)
Prepare rather small form for this cheesecake.
Ingredients:
200 g shortbread biscuits
100 g melted butter
250-300 g cream cheese
4 tblsp. sugar
3 tblsp. sour cream
3 tblsp. sour cream
200 g strawberries
8 g gelatine
4 tblsp. warm water
Directions:
1. Crumble biscuits up add melted buuter and stir well. Press the crumbs into prepared form and palce into refrigerator for 30 minutes.
Meanwhile make cheese filling.
2. Place a gelatine in a small bowl, pour in warm water and stir well until gelatine dissolved. Combine cream cheese, strawberries, sugar and sour cream in a food processor and purree until smoth. Gradually pour in gelatine and purree once again.
3.Pour cheese filling over crumbs. Refrigerate cheese until firm, 3-4 hours or overnight.
Enjoy every bite:)
It looks and sounds fabulous! I would like to give it a try one day... Nowadays we have weather like in November but I hope the hot days are coming :-)
ВідповістиВидалитиThanks so much! It would be great if you try this recipe:)
ВидалитиYeah, the weather is so gloomy and slushy:/ and I hope the warm summer days are around the corner too;)
You are so right I hate turning on the oven during the summer months so sometimes I can not eat some of my favorite things because of that. Cheesecake is one of my favorite desserts so a no bake option is always welcome!
ВідповістиВидалитиI'm so glad you like this recipe:)
Видалитиwe have so cold summer this year, but I usually use my favourite recipes, even forget to find out something new:) hope to return my inspiration soon!