У мене вдома зараз досить багато солодощів, тому сьогодні я мала бажання спекти несолодкі булочки, які я ще попробувала випекти давніше, і які дуже сподобались. Закусочні булочки смакують самі по собі або до перших страв. У цих булочках поєднується м'яке тісто з хрумкою скоринкою + у них такий апетитний аромат! Повірте, цей рецепт вартий уваги:
Величезне дякую за рецепт (www.carina-forum.com)
Для тіста потрібно:
500 г борошна;
250 мл.
теплої води;
7 г сухих
дріжджів;
3 ст. л.
соняшникової олії;
2 ч. л.
цукру;
2 ч. л.
солі;
1. Замішуємо
еластичне тісто. Викладаємо тісто у глибоку
посудину та накриваємо рушником - ставимо у тепле місце на 30 хв.;
Тим часом
готуємо суміш для змащування булочок:
2. Наливаємо
у посудину 35-40 мл. олії, додаємо дрібно пошатковану петрушку, видавлений
через часнодавку часник, трішки чорного меленого перцю (замість чорного перцю
можна додати перець чілі) та перемішуємо:
3. Розділяємо тісто на 16 кусків. Кожну частину розкачуємо руками у джгут який скручуємо у вузлик:
4.
Викладаємо сформовані булочки на папір або бляшку для випікання,
накриваємо зверху рушником і ставимо у тепле місце, поки булочки не
підростуть (я поставила у ледь розігріту духовку на 35 хв.);
5. Випікати булочки слід у наперед розігрітій духовці до 200 гр. - 20 хв.6. Гарячі булочки слід добре змазати приготованою сумішшю:
Після того як суміш добре просочиться у тісто, з'являється хрумка кірочка, яка робить булочки просто неймовірними!
Немає коментарів:
Дописати коментар