Рецептом цього дріжджового тіста для булочок користуюсь вже давно, відколи моя мама перша вирішила спробувати відтворити рецепт (тут). Булочки наскільки смачні, що кожного разу коли вони є в нас вдома, зникають однаково швидко) Рецепт дуже вдалий, можна кожного разу змінювати начинку, бо тісто підходить також і для солодкої начинки, тільки потрібно додати трішки більше цукру до тіста (можливо незабаром спечу булочки саме солодкими))).. А зараз пропоную варіант булочок з м'ясом:
Інгредієнти для тіста:
500 г борошна;
140 г масла (або маргарини);
4 ст. л. сметани;
4 жовтки;
2 шт. яєць;
35 г дріжджів (я замінила на сухі);
1 ст. л. цукру;
щіпка солі;
Приготування:
1. Маргарин натираємо на грубій тертці, додаємо борошно та вимішуємо. Туди ж яйця, жовтки, цукор та щіпку солі. Дріжджі розтираємо у сметані та додаємо до інших інгредієнтів. Замішуємо тісто;
2. За бажанням тісто можна розкотити і вирізати кружельця, але я формую булочки відщипуючи тісто руками. Готові до випікання булочки складаємо "швом" донизу та ставимо у тепле місце на 15-20 хв.
3. Тепер змащуємо верх булочок збитим яєчним білком. Випікаємо при 180 гр. 20 хвилин.
Рецепт з книжки "Кулінарні секрети сестри Ольги".
Смачного вам)
Немає коментарів:
Дописати коментар