понеділок, 26 листопада 2012 р.

Дріжджове тісто для булочок

Рецептом цього дріжджового тіста для булочок користуюсь вже давно, відколи моя мама перша вирішила спробувати відтворити рецепт (тут). Булочки наскільки смачні, що кожного разу коли вони є в нас вдома, зникають однаково швидко) Рецепт дуже вдалий, можна кожного разу змінювати начинку, бо тісто підходить також і для солодкої начинки, тільки потрібно додати трішки більше цукру до тіста (можливо незабаром спечу булочки саме солодкими))).. А зараз пропоную варіант булочок з м'ясом:


Інгредієнти для тіста: 
500 г борошна;
140 г масла (або маргарини);
4 ст. л. сметани;
4 жовтки;
2 шт. яєць;
35 г дріжджів (я замінила на сухі);
1 ст. л. цукру;
щіпка солі;
Приготування:
1. Маргарин натираємо на грубій тертці, додаємо борошно та вимішуємо. Туди ж яйця, жовтки, цукор та щіпку солі. Дріжджі розтираємо у сметані та додаємо до інших інгредієнтів. Замішуємо тісто;

2. За бажанням тісто можна розкотити і вирізати кружельця, але я формую булочки відщипуючи тісто руками. Готові до випікання булочки складаємо "швом" донизу та ставимо у тепле місце на 15-20 хв.
3. Тепер змащуємо верх булочок збитим яєчним білком. Випікаємо при 180 гр. 20 хвилин.

Рецепт з книжки "Кулінарні секрети сестри Ольги".
Смачного вам)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...