субота, 24 листопада 2012 р.

Вівсяне печиво з яблуком

Думка спекти вівсяне печиво ходила за мною кілька днів) Усюди де я заходила в магазин на вітрині я відразу помічала саме вівсяне печиво, вже навіть були думки купити його) але я знала, що спечу його, рано чи ще раніше ;-) і на диво, бажання спекти вівсяне печиво в мене не пропало і до сьогодні, тому я виконала своє бажання і дуже задоволена результатом) На наступний раз спробую сформувати печиво більш круглішим та грубшим, хоча і в такому вигляді воно мені подобається)


Щодо смаку:  воно не подібне на те вівсяне печиво, яке продається у магазинах. Смак домашнього - більш ніжніше, м'якше, ледь солодкувате. А те, що домашнє печиво корисніше мабуть очевидно;-)  


Дякую за нестандарний рецепт форумчанці з сайту dreamfood.com.ua

Для приготування цього вівсяного печива потрібно:
50 г масла збити міксером поступово додаючи 50-60 г цукру. Додаємо 2 яйця,  потерте на дрібній тертці 1 середнє яблуко, 2 склянки (скл=250 г) попередньо обсмажених та холодних вівсяних пластівців (просто обсмажте пластівці на сухій сковорідці), 0,5 ч.л. соди (погашеної оцтом) та 3 стол.ложки борошна. Все ретельно перемішуємо, виходить густа маса.
На деко, змащене жиром, за допомогою ложки  викладаємо порціями тісто та формуємо печиво.
Випікаємо при 180 гр. приблизно 20 хвилин. Не забувайте час від часу підглянути за печивом, тому що воно швидко рум'яниться.


Смакує з капучіно або просто зі склянкою молока) Смачного;)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...