четвер, 8 листопада 2012 р.

Пиріг "Яблука в перині"

Рецепт яблучного пирога з такою смачною назвою я знайшла вже давно, автоматично зробила закладку і ..забула за нього. Але оскільки цими днями в мене вже вдруге появилось бажання спекти чергову випічку з яблуками, я віднайшла забутий рецепт. Висновок в мене такий: якби я знала раніше, наскільки смачний цей пиріг, я б вже втигла спекти його кілька разів - м'який, ніжний смак: солодке тісто просто розчиняє в собі яблука і разом це все так смачно! Коли пиріг настоїться цілу ніч, на ранок ви отримаєте справжню насолоду, так що цю випічку краще готувати ввечері;-)


Рецепт знайшла на cookorama.net
Готуємо:
Насампер очищує 1 кг яблук та нарізаємо четвертинками.
4 яйця збиваємо міксером, поступово додаємо 1 скл. цукру. Збиваємо пару хвилин. Далі додаємо 1 скл. борошна, 1 ст.л. розпушувача для тіста, 4 ст.л. олії, 150 м'якого масла, 1 ст.л. цедри цитрини. Ще раз добре збиваємо масу міксером.
Виливаємо тісто в форму для випікання (у мене стандартна, невелика кругла форма), перед тим форму можна змастити олією або посипати борошном, якщо є необхідність. Далі щільно викладаємо очищені яблука так щоб вони не були цілком покриті тістом - при випіканні тісто підніметься.
Випікати пиріг потрібно 40 хвилин при 180 градусах.


Готову випічку ставимо настоюватись пару годин.
Смачно!;-) при нагоді обов'язково попробуйте відтворити рецепт.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...