Ви знаєте, я вперше приготувала тірамісу вдома, і після цього мені хочеться зробити ще одну порцію, це ж така смакота! Я пробувала тірамісу в різних кав'ярнях і чесно скажу, що лише один раз я була в захваті від подачі даного десерту. От чомусь не смакувало мені тірамісу у більшості кафе, а тим більше коли його подавали у вигляді торта. Тому я планувала робити тірамісу порційним, я справді думаю, що так смачніше:)
To say the truth I've never made tiramisu at home even though I know how delicious it is. I've tried tiramisu in a cafes but only once I was really thrilled. Maybe the reason is that I don't like tiramisu served as a cake, I think individual portions tastes better:) And believe me, the homemade classic tiramisu is fantastic! I'm ready to do this desser once again and right now:)
А от від домашнього тірамісу я отримала масу задоволення, можливо я не буду більше замовляти тірамісу деінде - відтепер я тільки ЗА домашній варіант!
Савоярді я пекла сама, бо в районі де я живу не так просто знайти таке печиво, хіба треба потратити більше часу і обходити всі магазини. Але я вирішила що простіше буде спекти савоярді самій. Тут не має нічого складного, просте бісвітне печиво (без ніякого масла!). Рецепт печива я брала в інтернеті, але виставляти рецепт цього разу не буду, бо за виглядом воно мені не дуже вийшло (от що значить спішити і робити 100 справ відразу:)) Ок, переходимо до найважливішого, до супер ніжного і смачного десерту - тірамісу.
На 4 порціїї:
250 г маскарпоне
2 яйця
50 г цукру
200 мл міцної кави
2 ст.л. рому
печиво савоярді
какао-порошок
Приготування:
Насамперед готуємо каву. Коли вона охолоне вливаємо ром і перемішуємо.
Акуратно відділяємо білки від жовтків. Посудина в якій будемо збивати білки має бути абсолютно сухою. Спочатку збиваємо білки, хвилин 5, після цього додаємо трішки цукру і збиваємо до густої піни, це ще приблизно 7-8 хв. Ставимо білки в холодильник.
Окремо жовтки збиваємо з цукром до білого кольору, на це йде приблизно 10 хв.
Тепер викладаємо в посудину маскарпоне, розминаємо сир лопаткою і починаємо акуратно вводити жовтки, перемішуємо масу обережно, потім вводимо білки. Крем вимішуємо легкими рухами поки маса не буде однорідною.
Тепер на дно креманки викладаємо 3 ст. л. крему, савоярді швиденько макаємо в каву і викладаємо поверх крему. Так робимо 2-3 слоя, закінчуючи кремом. Тірамісу майже готове! Залишається щедро притрусити верх какао-порошком і потримати десерт в холодильнику 5-6 годин або цілу ніч:) Смачного!
For 4 portions:
250 g mascarpone cheese
2 egg yolks
2 egg whites
50 g sugar
200 ml espresso
2 tbsp rum
savoiardi
cocoa powder for dusting
Directions:
Prepare strong cooffe and let cool. Stir in the rum
In the bowl beat egg whites until fluffy, about 5 min. Then add a little sugar and keep beating for 7 min. at least. Place whites to refrigerator.
Then in another bowl beat yolks with sugar until pale yellow and creamy, about 10 min. Now using a spatula gently combine mascarpone with yolks, mix carefully, add egg whites afterwards. Mix until well combined.
Spread 3 tbls of cream in the bottom of each dessert bowl. Then immerse savoiardi into espresso mixture and arrange in a layer over the cream. Soak the remaining savoiardi, place them into bowls and spread the remaining cream evenly.
Dust the top with cocoa powder. Place the tiramisu into refrigerator for 5-6 hours or overnight. Enjoy!
А ви любите тірамісу? І чи пробували готувати його вдома?
Do you like tiramisu? Do you try to make this dessert at home?
Do you like tiramisu? Do you try to make this dessert at home?
Solya, this recipe has got to be the way to my heart <3. I've never made homemade tiramisu before, but I'll have to try this one out. We decided to go to Italy for our honeymoon because I absolutely love tiramisu! Haha
ВідповістиВидалитиaww that sounds so lovely:) anyway you should make homemade tiramisu, it's worth a try:)
Видалитиой виглядає дуже смачно, хочу попробувати! І.
ВідповістиВидалитиДякую:)смакуйте на здоров'я!
Видалитисмакота ;)
ВідповістиВидалитиДякую:)
Видалити