середа, 2 січня 2013 р.

"Поцарапаний" торт

2 січня - хтось ще відпочиває, а у когось сьогодні можливо перший/другий робочий день у цьому році! Щодо мене то я все ще відпочиваю))) відпуск проходить швидко, ну як зазвичай, але чесно кажучи, я маю щастя ним насолодитись і водночас втілювати свої плани.
На святкування Нового Року я пекла пісочні міні-паї (рецепт буде пізніше) і два торти, про який зараз і буде йти мова.. Рецепт цього торта я знайшла вже давно на cookorama.net, пекла його з великим ентузіазмом, бо він мені так сподобався за виглядом і зацікавив тим що до нього не потрібно готувати крем, хоча на перший погляд здається ніби це не так)) Тому я пекла два одинакові торти: один залишила вдома, другий взяла як гостинець (фото в кінці публікації).
Торт який залишився вдома, я спекла нижчим, тому що я тримаю його в тій же формі, що і випікала, так зручно зберігати. Ви можете обрати тортівницю маленьку, тоді торт буде гарним на вигляд, високим.
Так виглядає "поцарапаний" торт у розрізі:

Тут ви можете подивитись на мій перший "Поцарапаний" торт)
Для тіста потрібно:
7 шт. яєць (відділити жовтки від білків);
250 г масла + 250 г цукру;
150 г борошна + 100 г картопляного крохмалю;
щіпка солі;
2 пачки ванільного цукру;
3 ст. л. какао;
Розтоплене масло збиваємо міксером разом з цукром, до пухкої маси:
Додаємо по одному жовтки і по трохи всипаємо борошно вимішане з крохмалем та сіллю, кожного разу все ретельно перемішуємо. Білки збиваємо у стійку піну та додаємо до тіста:
Після цього все збиваємо міксером:
 Розділяємо тісто на 2 рівні частини. До однієї додаємо ванільний цукор (я додала 1 п. (= 7 г) ванільного цукру та чайну ложку природної ванілі з цукром), а до іншої - какао:


Круглу форму для випікання застеляємо пергаментним папером, або змащуємо олією без запаху, для того щоб торт можна було вдало витягнути з форми.
Викладаємо на дно форми 2 або 2,5 ст. ложки (потрібно орієнтуватись на діаметр форми, у мене 26 см.) білої маси та рівномірно розподіляємо:
 Ставимо у добре розігріту духовку (200 гр.) на 5 хв. (потрібно враховувати особливості власної духовки, корж повинен трішки підпектися зверху, тому краще налаштовувати рівень випікання з верхньою вентиляцією). Після 5 хв. витягуємо форму з духовки, та рівномірно  викладаємо зверху тісто темного кольору:
Знов ставимо на 5-6 хв. у духовку. Повторюємо такі етапи випікання коржів доки не закінчаться обидві маси.
Під час випікання готуємо глазур.
Для глазурі потрібно:
200 г шоколаду;
5 ст. л. вершків;
2 ст. л. вершкового масла;
Шоколад розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо розм'якшене масло та вершки. Все перемішуємо.
Випечений та гарячий торт поливаємо глазур'ю та даємо пару годин настоятись.
Торт вартий уваги, він надзвичайно смачний!)


 Як і обіцяла показую торт в якості гостинця на Новий Рік:


Бажаю вам багато-багато натхнення та чарівного настрою!)

12 коментарів:

  1. Подобається розріз торта.Виглядає смачно! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. На здоров'я)) сміло відтворюйте рецепт - це справді смачно;)

    ВідповістиВидалити
  3. А його їла, нуууу дуууже смачний (Ліля)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт, Ліля!:) Рада бачити Тебе в гостях, і дякую за коментар - рада що торт сподобався:)

      Видалити
  4. Скажіть, до тіста не потрібно давати ні порошку, ні амоняку? Дуже гарний Ваш торт...спечу обовязково.Дякую за рецепт.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні, до тіста не входять розпушувачі. Я готувала по цьому рецепту вже не один раз, тому рецепт перевірений - готуйте сміло :)

      Видалити
  5. вже печеться в духовій шафі цей тортик! дякую за рецепт!!!!!!!!!!!!!!
    потім звітуюсь!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. взаємно, дякую за довіру)) чекаю на звіт! Ви готували для святкового столу чи просто так, на вихідні?

      Видалити
  6. пекла бо їхала в гості за місто) ДУУУУУУЖЕ СМАЧНО!!!!!! буде пекти ще і ще)))) правда трохи довгенько, але воно того варте!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. супер:) тішуся, що тортик сподобався:)

      Видалити
  7. фото у розрізі і цілогу торту в кінці різні?!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Фото у розрізі, це торт який я пекла для себе, а фото цілого - для гостей.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...