Мені сподобались ці mini-pies на фотографії у автора (cookorama.net) і я захотіла попробувати відтворити рецепт, тим більше я люблю пісочне тісто. В оригіналі рецепту, мала бути макова начинка, але я як справжній любитель шоколаду, як начинку використала саме шоколад))
Рецепт розрахований на малу компанію, тому якщо є потреба замішуйте подвійну порцію;-)
Для тіста:
150 г борошна;
90 г вершкового маргарина;
1 яйце;
щіпка солі;
1/3 ч.л. розпушувача для тіста;
1 ст.л. води;
Посипка для печива:
2 ст.л. цукру + кориця (за смаком)
Змішуємо борошно, розпушувач та дрібку солі. Додаємо жовток та розтираємо. Додаємо розтоплений маргарин все гарно вимішуємо після чого додаємо воду і замушуємо тісто. Кладемо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Тісто розкачуємо та вирізаємо кружельця, в мене вийшло 10 штук. На 5 з них викладаємо начинку (можете приготувати макову, впевнена це теж дуже смачно). Другою половиною накриваємо кожне печиво та притискаємо краї виделкою. Зверху робимо легкі надрізи ножом.
Викладаємо міні-паї на деко та змащуємо збитим білком. Випікаємо 20 хвилин при 200 гр.
Гарячі міні-паї посипаємо цукром з корицею.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар