2 січня - хтось ще відпочиває, а у когось сьогодні можливо перший/другий робочий день у цьому році! Щодо мене то я все ще відпочиваю))) відпуск проходить швидко, ну як зазвичай, але чесно кажучи, я маю щастя ним насолодитись і водночас втілювати свої плани.
На святкування Нового Року я пекла пісочні міні-паї (рецепт буде пізніше) і два торти, про який зараз і буде йти мова.. Рецепт цього торта я знайшла вже давно на cookorama.net, пекла його з великим ентузіазмом, бо він мені так сподобався за виглядом і зацікавив тим що до нього не потрібно готувати крем, хоча на перший погляд здається ніби це не так)) Тому я пекла два одинакові торти: один залишила вдома, другий взяла як гостинець (фото в кінці публікації).
Торт який залишився вдома, я спекла нижчим, тому що я тримаю його в тій же формі, що і випікала, так зручно зберігати. Ви можете обрати тортівницю маленьку, тоді торт буде гарним на вигляд, високим.
Так виглядає "поцарапаний" торт у розрізі:
Тут ви можете подивитись на мій перший "Поцарапаний" торт)
7 шт. яєць (відділити жовтки від білків);
250 г масла + 250 г цукру;
150 г борошна + 100 г картопляного крохмалю;
щіпка солі;
2 пачки ванільного цукру;
3 ст. л. какао;
Розтоплене масло збиваємо міксером разом з цукром, до пухкої маси:
Додаємо по одному жовтки і по трохи всипаємо борошно вимішане з крохмалем та сіллю, кожного разу все ретельно перемішуємо. Білки збиваємо у стійку піну та додаємо до тіста:
Після цього все збиваємо міксером:
Розділяємо тісто на 2 рівні частини. До однієї додаємо ванільний цукор (я додала 1 п. (= 7 г) ванільного цукру та чайну ложку природної ванілі з цукром), а до іншої - какао:
Круглу форму для випікання застеляємо пергаментним папером, або змащуємо олією без запаху, для того щоб торт можна було вдало витягнути з форми.
Викладаємо на дно форми 2 або 2,5 ст. ложки (потрібно орієнтуватись на діаметр форми, у мене 26 см.) білої маси та рівномірно розподіляємо:
Ставимо у добре розігріту духовку (200 гр.) на 5 хв. (потрібно
враховувати особливості власної духовки, корж повинен трішки підпектися
зверху, тому краще налаштовувати рівень випікання з верхньою
вентиляцією). Після 5 хв. витягуємо форму з духовки, та рівномірно
викладаємо зверху тісто темного кольору:
Знов ставимо на 5-6 хв. у духовку. Повторюємо такі етапи випікання коржів доки не закінчаться обидві маси.
Під час випікання готуємо глазур.Для глазурі потрібно:
200 г шоколаду;
5 ст. л. вершків;
2 ст. л. вершкового масла;
Шоколад розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо розм'якшене масло та вершки. Все перемішуємо.
Випечений та гарячий торт поливаємо глазур'ю та даємо пару годин настоятись.
Торт вартий уваги, він надзвичайно смачний!)
Як і обіцяла показую торт в якості гостинця на Новий Рік:
Бажаю вам багато-багато натхнення та чарівного настрою!)
Подобається розріз торта.Виглядає смачно! Дякую!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я)) сміло відтворюйте рецепт - це справді смачно;)
ВідповістиВидалитиА його їла, нуууу дуууже смачний (Ліля)
ВідповістиВидалитиПривіт, Ліля!:) Рада бачити Тебе в гостях, і дякую за коментар - рада що торт сподобався:)
ВидалитиСкажіть, до тіста не потрібно давати ні порошку, ні амоняку? Дуже гарний Ваш торт...спечу обовязково.Дякую за рецепт.
ВідповістиВидалитиНі, до тіста не входять розпушувачі. Я готувала по цьому рецепту вже не один раз, тому рецепт перевірений - готуйте сміло :)
Видалитивже печеться в духовій шафі цей тортик! дякую за рецепт!!!!!!!!!!!!!!
ВідповістиВидалитипотім звітуюсь!
взаємно, дякую за довіру)) чекаю на звіт! Ви готували для святкового столу чи просто так, на вихідні?
Видалитипекла бо їхала в гості за місто) ДУУУУУУЖЕ СМАЧНО!!!!!! буде пекти ще і ще)))) правда трохи довгенько, але воно того варте!!!!!!!!
ВідповістиВидалитисупер:) тішуся, що тортик сподобався:)
Видалитифото у розрізі і цілогу торту в кінці різні?!
ВідповістиВидалитиФото у розрізі, це торт який я пекла для себе, а фото цілого - для гостей.
Видалити