600-650 г борошна;
150 мл. молока;
100 мл. нежирної сметани;
8-9 г сухих дріжджів;
2 ч.л. солі;
3 ст. л. олії;
1 ст.л. цукру;
+ приправи, я посипала зверху сіллю і прованськими травами;
Приготування:
Сухі дріжджі перемішуємо з цукром, додаємо тепле молоко, добре розмішуємо та залишаємо на 10 хвилин в теплому місці.
Частинами просіюємо борошно, замішуємо тісто. В кінці додаємо сіль, сметану та олію.Все добре вимішуємо, скочуємо тісто в кулю, викладаємо в посудину, накриваємо і ставимо тісто підніматись на 45 хвилин (тісто не повинно бути дуже тугим, тому потрібно орієнтуватись на сорт борошна).
Після цього ще раз розминаємо тісто, ділимо його на частини. Можна відразу поділити тісто на 10 частин і формувати паляниці, але мені зручніше було розкачати тісто в пласт і вирізати паляниці чашкою, товщина приблизно 2,5 см. Накриваємо паляниці та даємо постояти 15 хвилин.
Смажимо паляниці на олії до золотистого кольору.
Смачно зі сметаною..мммм..... ^_^
Немає коментарів:
Дописати коментар