четвер, 9 травня 2013 р.

Сирні булочки

Ділюся рецептом простих і водночас дивовижних булочок, які я пекла не один раз, і встигла опублікувати рецепт тут і тут. Думаю не слід ще раз і ще раз писати про те наскільки мені подобаються ці булочки))) Копіюю рецепт і сюди + додаю більше детальніших фото приготування + ще одну нотку: зберігати булочки варто в закритій посудині, таким чином вони довше залишаються мякенькими)





Потрібно:
250 г борошна + 175 г борошна для хліба (я використовувала пшеничне борошно вищого гатунку);
200 г твердого сиру;
7 г сухих дріжджів;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. цукру;
250 мл. теплої води;
1 жовток;
Приготування:
1.Дріжджі розмішуємо з борошном. Сіль та цукор розводимо у теплій воді. З'єднуємо воду та борошно та замішуємо тісто 5 хв. Додаємо до тіста натертий сир (150 г) та добре вимішуємо, решту сиру залишаємо.


Тепер накриваємо тісто рушником, або харчовою плівкою, та ставимо у тепле місце на 1 годину. Тісто повинно збільшитись в об'ємі.
2. Викладаємо тісто на присипану дошку та формуємо 10 булочок. Викладаємо булочки на бритванку застелену пергаментом (через наявність сиру в тісті булочки можуть трішки пристати до форми, тому пергамент тут знадобиться). Розводимо жовток з невеликою кількістю води та змащуємо верх булочок, зверху посипаємо сиром, що залишився.



Накриваємо булочки рушником та ставимо у тепле місце ще на 30 хв. (булочки ще підростають).
3. Тепер випікаємо булочки у розігрітій на 200 г духовці - 25 хв. до золотистого кольору!


Смачного! )


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...