неділя, 12 травня 2013 р.

"Кокосовий" пляцок

Цей рецепт відноситься до категорії "най-най улюбленіших" рецептів, готувала його на свята і ніколи не розчаровувалась, пляцок завжди вдалий і всім смакує!


До сьогодні радію, що натрапила на рецепт цього красеня ;))

В нас буде 3 коржі. Спочатку випікаємо два шоколадних:

4 жовтки + 1 скл. цукру ( 1 склянка = 200 гр) (білки ставимо в холодильник)
1,5 скл. борошна + 3 ст.л. какао-порошку
2 ст. л. сметани + 1 ч.л. соди;

Жовтки перетираємо з цукром. Змішуємо борошно і какао та окремо гасимо соду в сметані. Тепер з'єднуємо всі ці інгредієнти, виходить в'язке тісто, це і є два коржі. Ділимо тісто на дві рівні частини. За допомогою мокрих рук (чи ложки) викладаємо одну частину тіста на деко змащене маслом (можна на пергамент). Тісто добре розтягуємо. Так випікаємо два коржі (я випікала при 180 градусах приблизно по 15 хвилин).

Коли два шоколадні коржі випечено, готуємо третій, середній корж.


4 білки збиваємо міксером зі склянкою цукру, до стійких піків. Додаємо 1 ст.л. борошна та 200 г кокосу. Обережно вимішуємо. Випікаємо один корж до готовності (знову ж таки 180 гр. - до 20 хвилин).


А тепер крем:

500 г сметани збиваємо міксером з 1 скл. цукру.

цього разу я додавала 400 г сметани і трішки менше цукру, крему було достатньо. Також я використовувала загущувач до сметани, буває що магазинна сметана без цього не обійдеться :(




Перемащуємо коржі, так щоб кокосовий був посередині:




Верх теж змащуємо кремом і прикрашаємо:




Торт має добре настоятись, тоді коржі гарно пропитуються кремом і стають ще вищими.




Смачного)
Гарного вам дня!



7 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Дякую за коментар, але я так зрозуміла вам не цікаво зрозуміти причину в тому чому корж у вас вийшов сухий, і коричневі коржі не вдались. Наприклад,я дуже люблю цей пляцок:) і пекла його не один раз і раджу пекти його інщим.

      Видалити
  2. Вибачте, що зарізко відповіла, не хотіла вас образити.Готувала все в точності по рецепту, але в мене не вийшло, не розумію причини, спробую ще раз приготувати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зовсім ніяких образ, кожен може висловити свою думку і я справді не ображаюсь на критику, тим більш якщо вона конструктивна. Корж з кокосом вийшов крихким через те, що ви його перетримали, оскільки там є збиті білки з цукром=бізе, якщо його перетримати при високій темп. - він буде ламатись. Чесно вам скажу, що я пекла цей пляцок цього року на Різдво, але через те що я спішила і була занята чимось паралельним, я теж перетримала кокосовий корж і він розламався. І я була зла, недобра через це:) але, коржі добре втягують крем і моєї помилки ніхто не помітив - розріз був гарним і всім пляцок сподобався. На рахунок коричневих коржів, я не дуже зрозуміла "не кращої якості"? В рецепті пише, що коржі треба розтягувати мокрими руками, воно виходить в'язким, так з тим треба трохи повозитись, але щодо якості не розумію в чому тут справа:) ну і на кінець підкреслю, що це не торт а власне пляцок. Більшість коржів потрібно підрізати, вирівнювати, а подають пляцок вже нарізаним на стіл, і всі милуються який пляцок в розрізі:)а кокосовий якраз в розрізі дуже навіть нічогенький)) сподівають що чимось помогла і підказала.

      Видалити
    2. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    3. Дякую за відповідь,ще раз вибачте за різкий коментар,була сердита трохи..буду побувати ще раз:)

      Видалити
    4. Я вас розумію, повірте, мені як щось не виходить, я також не задоволена:) До речі, якщо вам цікаво, то я залишила лінк звідки я брала рецепт цього пляцка, там можете побачити фотографії "Кокосового" і у виконанні автора. Успіху вам!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...